Antena 3 CNN Actualitate Cosmin Andreica (Europol), noi detalii despre tragedia de la 2 Mai: "Şeful serviciului rutier l-ar fi cunoscut pe tatăl acestui tânăr"

Cosmin Andreica (Europol), noi detalii despre tragedia de la 2 Mai: "Şeful serviciului rutier l-ar fi cunoscut pe tatăl acestui tânăr"

Cosmin Andreica, preşedintele Europol, a comentat modul în care a acţionat Poliţia în noaptea tragicului accident de la 2 Mai, acolo unde un tânăr drogat de 19 ani a omorât doi tineri studenți. Iată concluziile.

Cosmin Andreica (Europol), noi detalii despre tragedia de la 2 Mai: "Şeful serviciului rutier l-ar fi cunoscut pe tatăl acestui tânăr"
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   22:48

Potrivit preşedintelui Europol, Cosmin Andreica, tragedia de la 2 Mai, a avut loc şi din cauza procedurilor proaste din Poliție și a lipsei de pregătire din sistem.

Mai mult, potrivit unor informații, tatăl tânărului s-ar fi cunoscut cu șeful serviciului rutier Constanța, iar a doua zi după tragedie, la Poliția din Vama Veche a fost trimis un drugtest „că poate reușesc să acopere ce s-a întâmplat.”

Cât despre accidentul de la 2 Mai în continuare nu există suficiente date despre prima oprire a șoferului drogat. Nu se știe de ce a fost oprit și nici de nu i-au fost verificate documentele.

„Poliția este politizată în proporție de 100%. Este cazul celebru cu „Ziua Z”. Au fost amânate acte de urmărire penală, ca să fie toate prezentate într-o singură zi ca să spună ministrul Vela că e cu ochii pe infractori.

Citeşte şi: Imagini scandaloase cu Vlad Pascu în Vama Veche, cu puţin timp înainte de a produce accidentul care a luat viaţa a doi tineri

După care avem acel apel la 112 în care cineva semnala că circulă neglijent, apoi la două ore avem oprirea acelui autoturism de către o patrulă de ordine publică.

Acea patrulă, polițist de ordine publică și jandarm, nu putea să aplice sancțiuni pentru că legea stabilește că polițistul poate să aplice contravenții doar dacă constată prin propriile simțuri.

Această patrulă avea posibilitatea să îi atragă atenția. Cu toate acestea, vedem că polițiștii nu s-au rezumat doar la asta. Acel polițist a avut un rol activ. A verificat personale din mașină și mașina, a găsit somnifere și o țigară artizanală.

Citeşte şi: Imperiul imobiliar al familiei lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a omorât doi tineri la 2 Mai

Acel agent de siguranță publică a văzut că conducătorul are doar cartea de identitate. A solicitat lămuriri de la dispecerat să verifice atât persoana cât și detalii despre autoturism, apoi l-a condus la sediul poliției sub săvârșirea faptei de deținere de droguri de risc (...)

Înțeleg că discuțiile au fost mai ample și că șeful serviciului rutier l-ar fi cunoscut pe tatăl acestui tânăr”, a spus Cosmin Andreica, preşedintele Europol într-un interviu pentru Digi24, citat de stiripesurse.ro

Cât despre eliberarea din funcţie după tragedia de la 2 Mai a adjunctului șefului IPJ Constanța, șeful Serviciului Rutier și șefii Poliției din Mangalia și Vama Veche, Cosmin Andreica este de părere că mâine putem să îi vedem în alte funcții de conducere.

Citeşte şi: Noua avocată a şoferului drogat este vedetă pe TikTok. Imagini provocatoare din destinaţii exotice

×
Subiecte în articol: cosmin andreica Europol accident 2 mai
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close