Antena 3 Actualitate De ce nu s-au închis, de fapt, after school-urile și creșele. Răspunsul lui Ludovic Orban

De ce nu s-au închis, de fapt, after school-urile și creșele. Răspunsul lui Ludovic Orban

de Laura Dinu    |    21 Oct 2020   •   11:45
De ce nu s-au închis, de fapt, after school-urile și creșele. Răspunsul lui Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta

Premierul Ludovic Orban susține că a decis păstrarea creșelor și unităților after-school deschise, pentru că sunt locuri sigure. Acesta spune că, deși au fost funcționale pe toată durata verii, nu au înregistrat niciun caz de coronavirus.

Mai mult decât atât, analiza specialiștilor a arătat că nu este cazul să fie luate măsuri noi în ceea ce privește aceste unități. 

”Am tratat after-school-urile și creșele în mod distinct. Și din cauza faptului că ele, practic, nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educației, creșele țin de autoritățile locale, iar after-school-urile, oarecum, la fel. 

În ceea ce privește after school-urile, știți că am permis funcționarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile, și nu au fost cazuri în zona lor. Cel puțin pe analizele pe care le avem nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că eu respectat regulile.

Sunt mulți părinți care practic sunt ajutați de aceste after-school-uri”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close