Antena 3 CNN Actualitate Cruce de gheaţă înaltă de trei metri, pregătită de preoţi din Bucureşti cu ocazia Bobotezei

Cruce de gheaţă înaltă de trei metri, pregătită de preoţi din Bucureşti cu ocazia Bobotezei

Cruce de gheaţă înaltă de trei metri, pregătită de preoţi din Bucureşti cu ocazia Bobotezei
05 Ian 2009   •   23:50

Preoţii de la catedrala Patriarhală din Bucureşti au pregătit pentru slujba de Bobotează de marţi o cruce de gheaţă înaltă de trei metri. La slujba de sfinţire a apelor sunt aşteptaţi să ia parte peste 5.000 de credincioşi. La Constanţa ceremonia a fost oficiată încă de luni dimineaţă.
La Bucureşti, apele vor fi sfinţite de către preafericitul Daniel printr-o slujbă specială ţinută în faţa Palatului Patriarhiei. Jandarmii au instalat garduri de protecţie în jurul celor 12 butoaie cu agheasmă.
În curtea Patriarhiei a fost adusă o cruce de gheaţă, înaltă de trei metri, care va rămâne acolo până la sfîrşitul săptămânii. La Constanţa, slujba de sfinţire a agheasmei a fost oficiată încă de luni, de către Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Apa sfinţită va fi îmbuteliată în sticle şi împărţită credincioşilor marţi, de Bobotează. Tot marţi, credincioşii vor pleca în procesiune spre Portul Tomis, unde, la ora 12:00, va avea loc slujba de sfintire a apelor. Conform tradiţiei, Înalt Prea Sfintitul Teodosie va arunca in mare trei cruci.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Patriarhie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close