Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Aurora Liiceanu, în topul vânzărilor de la Bookfest

Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Aurora Liiceanu, în topul vânzărilor de la Bookfest

Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Aurora Liiceanu, în topul vânzărilor de la Bookfest
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Mai 2011   •   19:58

Cărţi semnate de Mircea Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Aurora Liiceanu, alături de mulţi alţi autori români, dar şi străini, s-au numărat printre cel mai bine vândute volume în topurile editurilor participante la ediţia din 2011 a Salonului de carte Bookfest din Bucureşti, potrivit Mediafax.

La Humanitas, cel mai bine vândute volume au fost "Zen. Jurnal 2004-2010" de Mircea Cărtărescu, "Despre frumuseţea uitată a vieţii" de Andrei Pleşu, "Călătorie în România" de Sir Sacheverrell Sitwell.

Pe primul loc în topul vânzărilor la Polirom se află cartea Mihaelei Rădulescu "Întreabă-mă orice", urmată de "Viaţa nu-i croită după calapod" de Aurora Liiceanu, "1984" de Haruki Murakami (2 volume).

Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene, care se ocupă cu organizarea Salonului internaţional de carte Bookfest, a spus că anul acesta au fost "probabil" mai mulţi vizitatori decât la ediţia precedentă a evenimentului, care au şi cumpărat mai multe volume.

Reprezentanţii Polirom au precizat că au avut încasări totale de 370.000 de lei, cei de la Humanitas au estimat vânzările la circa 300.000 de lei, iar Nemira, peste 163.000 de lei.

Cea de-a şasea ediţie a Târgului de Carte Bookfest a avut loc în perioada 25-29 mai, la complexul Romexpo din Capitală.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close