Antena 3 CNN Actualitate Cultură Daniel David, doctor în psihologie: "România e în faza de emancipare"

Daniel David, doctor în psihologie: "România e în faza de emancipare"

Profesorul doctor în psihologie Daniel David are o activitate științifică internațională impresionantă. Rectorul Universității Babeş-Bolyai și profesor la prestigioase universități americane, Daniel David a studiat și publicat psihologia poporului român.

Daniel David, doctor în psihologie: "România e în faza de emancipare"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    28 Noi 2021   •   16:42

Românii sunt neîncrezători şi nu ştiu să coopereze, spune profesorul Daniel David. Nu acordăm credit unii altora, a mai spus el, duminică, la emisiunea "De-a viaţa ascunselea".

Trebuie să îi alegem dintre noi pe cei mai buni şi să-i ducem în poziţii de putere.

Daniel David, doctor în psihologie: Nivelul de emancipare a crescut foarte mult

"România e în faza de emancipare şi ne emancipăm repede. În ultimii zece ani nivelul de emancipare a crescut foarte mult, numai că se emancipează şi cel educat şi cel mai puţin educat, şi cel mai inteligent şi cel mai puţin inteligent, se emancipează şi cel cu bun-simţ şi cel fără bun-simţ.

Şi fiindcă nu avem un model de ţară, practic asistăm în zona asta de emancipare la o luptă între zonele descrise, educaţie...inteligenţă...şi e o problemă foarte mare.

Degeaba apare vocea unui expert în spaţul public că mai apar 30 de nonexperţi care sunt emancipaţi, se pricep la orice şi vocea lui este acoperită. Noi nu avem mecanismele sociale prin care să protejăm acest lucru", spune profesorul Daniel David.

×
Subiecte în articol: De-a viața ascunselea Daniel David
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close