Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dincolo de Ştiri. Actriţa Carmen Tănase, despre roluri, viaţă şi politică

Dincolo de Ştiri. Actriţa Carmen Tănase, despre roluri, viaţă şi politică

Dincolo de Ştiri. Actriţa Carmen Tănase, despre roluri, viaţă şi politică
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2014   •   19:42
Actriţa Carmen Tănase a fost invitata Cristinei Ţopescu în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii "Dincolo de Ştiri", interval în care a ţinut să povestească mai multe elemente din viaţa ei, de la roluri jucate alături de maestrul Dinică, până la scandalul Bercea - Băsescu. 
 
Actriţa a recunoscut că viaţa de artist nu este uşoară niciodată dar că există şi latura pozitivă a meseriei, care le oferă o meserie "jucăuşă" până la final. 
 
"Nu e uşor, dacă ne rezumăm doar la teatru este chiar foarte complicat. Noi suntem bugetari. Cum să fie? Greu. Un salariu mic care nu răsplăteşte nici un sfert din efortul, stresul şi dăruirea noastră. Ca fiecare om cu dări, taxe, impozite, copii, şcoli. De aceea trebuie să faci întotdeauna şi altceva. Chiar dacă e la teatru, oamenii te ştiu, te văd, trebuie să fii într-un fel. Până la 80 - 90, când se termină firul, eşti un copil. Este o meserie jucăuşă pe care noi o facem mai mult de plăcere."
 
Carmen Tănase a explicat că are obiceiul să urmărească ştirile şi dezbaterile politice şi că scandalul în care este implicat fratele preşedintelui Băsescu i-a lăsat un gust amar. 

 
"Mă uit mult la ştiri, cred că sunt masochistă. Mă uit la ştiri, la dezbateri. Cât despre scandalul acesta cu fratele preşedintelui, nu credeam că se poate merge mai jos. Eu aveam o limită sub care credeam că nu se poate merge, dar s-a mers. Se descoperă o caracatiţă mare cu braţe multe, lungi şi lipicioase. Nu ştiu, spun şi eu ca om care priveşte şi trage concluzii."
 
Mai mult, actriţa a recunoscut că are un sentiment de neputinţă când vine vorba de clasa politică şi că nu mai are multe speranţe în acest domeniu. 
 
"Eu cred că noi nu avem nici cea mai mică putere. Cineva a spus o vorbă foarte mare: "Dacă votul ar avea vreo importanţă, el nu ar mai exista." Vot în sensul generic. Mi-a plăcut că nişte politicieni tineri, deschişi, luminaţi la minte merg umăr la umăr cu noi. Îi legau un idel care era idealul nostru şi noi nu aveam parte de aşa ceva, deci am avut încredere. Dar, când s-a rupt, mi-am dat seama că nu are legătură cu noi, numai de noi nu îi interesează."
 
În aceeaşi notă, Carmen Tănase a explicat că ia în considerare varianta să nu meargă la vot anul acesta, la scrutinul prezidenţial, pe un fond de sentiment de trădare.

"Acuma nu mai am încredere, pentru că de fiecare dată când m-am dus a ieşit altfel decât am sperat. De fiecare dată altcineva a făcut jocurile, mă simt trădată şi folosită şi nu mai vreau. Încă nu ştiu dacă o să mă mai duc la vot. Dacă nu votez, înseamnă că nu exist? Este alegerea mea, eu îmi fac treaba mea în continuare. Eu m-am dus întotdeauna la vot şi faptul că mă gândesc să nu mă duc la vot este un semn. Faptul că m-am gândit la 53 de ani prima dată să plec din ţară, este un semn."
 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close