Antena 3 CNN Actualitate Cultură Florin Piersic - aniversare pe scenă. "Nu vreau şi n-am dorit să fiu sărbătorit"

Florin Piersic - aniversare pe scenă. "Nu vreau şi n-am dorit să fiu sărbătorit"

Florin Piersic - aniversare pe scenă. "Nu vreau şi n-am dorit să fiu sărbătorit"
27 Ian 2013   •   16:59

Pentru prima oară în viaţă, Florin Piersic nu vrea să fie sărbătorit de ziua lui. Azi, când împlineşte 77 de ani, în loc să fie alături de familie, marele actor va urca pe scenă, unde va încerca, transpunându- se în pielea personajului din “Străini în noapte”, să uite de întâmplările triste din ultima vreme.

"Astăzi pentru mine e o zi mai importantă, dar nu atât de importantă cum credeţi dumneavoastră. Nu vreau şi n-am dorit (...) să fiu sărbătorit, pentru că 77 de ani, eu nici nu pot să cred", a declarat Florin Piersic. 

"Ceea ce vreau să vă spun este că bucuria mea este cu adevărat că sunt pe scenă", a adăugat maestrul. 


Actorul Florin Piersic îşi sărbătoreşte, duminică, cea de-a 77-a aniversare, pe scenă, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, unde începând cu ora 16:00, susţine două reprezentaţii cu spectacolul "Străini în noapte".
   
Câteva sute de persoane au venit să îl vadă pe maestru de ziua lui, sala de spectacole de la Palatul Copiilor, care găzduieşte spectacolul "Străini în noapte", dovedindu-se neîncăpătoare.
   
Tuturor, Florin Piersic le-a mulţumit cu lacrimi în ochi. "Pentru mine şi pentru toţi colegii mei, dumneavoastră sunteţi inima noastră, oglinda noastră. Sunteţi tot ce avem noi mai bun. Să vă dea Dumnezeu atâtea bucurii câte am avut eu în această profesie", a spus Florin Piersic adresându-se publicului.
   
La rândul lor, spectatorii i-au urat în cor "La mulţi ani!" lui Florin Piersic.
   
Totodată, Florin Piersic a precizat că susţine duminică cea de-a 270-a reprezentaţie a spectacolului "Străini în noapte", în regia lui Radu Beligan, în care o are ca parteneră pe actriţa Medeea Marinescu. "Cea mai mai şansă a noastră ne-a dat-o maestrul Radu Beligan, să-i dea Dumnezeu sănătate că are frageda vârstă de 94 de ani. A adus această piesă de la Paris unde a jucat-o Alain Delon (...) Mi-a dat-o să o citesc şi i-am spus că este extraordinară şi vreau neapărat să joc în aceasă piesă", a povestit Florin Piersic.
 

×
Subiecte în articol: Florin Piersic
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close