Antena 3 CNN Actualitate Cultură Florin Piersic împlineşte 73 de ani. Actorul a fost sărbătorit de sute de spectatori

Florin Piersic împlineşte 73 de ani. Actorul a fost sărbătorit de sute de spectatori

Florin Piersic împlineşte 73 de ani. Actorul a fost sărbătorit de sute de spectatori
Sursa foto: Florin Piersic
27 Ian 2009   •   11:20

Actorul Florin Piersic împlineşte, pe 27 ianuarie, 73 de ani. Artistul îşi va sărbători ziua de naştere pe scenă, jucând în piesa "Străini în noapte" de Eric Assous la Teatrul Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca. Încă de luni seară, actorul a fost sărbătorit de câteva sute de spectatori prezenţi la spectacolul "Străini în noapte", în regia lui Radu Beligan, anunţă Agerpres.
Florin Piersic s-a arătat copleşit de emoţii în momentul în care sutele de spectatori i-au cântat, în picioare, "Mulţi ani trăiască". Îndrăgitul actor a primit aplauze frenetice din partea publicului din Târgu Mureş, imense buchete de flori şi un portret.
Florin Piersic va regiza şi juca în acest an, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, piesa de teatru care l-a făcut celebru 'Oameni şi şoareci' de John Steinbeck.
"Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Gaiţele","Logodnicele aterizează la Paris", "Oameni şi şoareci", "Străini în noapte" sunt marile spectacole de teatru care Florin Piersic a jucat roluri inegalabile.
Ca actor de film, Piersic a rămas în inimile spectatorilor cu "De-aş fi... Harap-Alb" (1965), "Haiducii lui Şaptecai" (1970) "Zestrea Domniţei Ralu" (1971) "Agentul straniu" (1974), "Pintea" (1976) "Drumul oaselor" (1980), "Misterele Bucureştilor" (1983), "Masca de argint" (1984), "Colierul de turcoaze" (1985), precum şi multe alte ecranizări de mare succes.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Florin Piersic aniversare
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close