Antena 3 CNN Actualitate Cum vinzi un excavator care nu e al tău cu 600.000 de euro. Vezi o afacere tipic românească

Cum vinzi un excavator care nu e al tău cu 600.000 de euro. Vezi o afacere tipic românească

Cum vinzi un excavator care nu e al tău cu 600.000 de euro. Vezi o afacere tipic românească
Sursa foto: Foto: constructionequip.net
de N.B.    |    18 Ian 2012   •   22:56

Un doljean le-a oferit unor chinezi o lecţie de afaceri pur românească. Bărbatul le-a promis că le va vinde un excavator minier la un preţ avantajos. Le-a arătat un utilaj care nu-i aparţinea şi, după ce s-a văzut cu avansul în buzunare, a dispărut.

Chiar dacă pare mut în faţa camerelor de filmat, bărbatul de 53 de ani, din Filiaş, se poate considera un vrăjitor al cuvintelor şi negociator expert, a reuşit să vândă un utilaj cu 600.000 de euro.

Tactica lui a fost simplă. Bărbatul a aflat că o firmă din Hong Kong vrea să cumpere un excavator minier. Printr-un intermediar, doljeanul a luat legătura cu chinezii, oamenii de afaceri au venit din Asia, în România, să vadă pe ce dau banii. Relaxat, bărbatul i-a condus spre utilajul minier care aparţinea Complexului Energetic Turceni.

Oamenii de afaceri nu au bănuit nimic suspect, aşa că românul a primit în cont două sute de mii de euro avans pentru mastodont. După ce s-a văzut cu banii în buzunar, doljeanul nu a mai răspuns la telefon. Chinezii au anunţat imediat poliţia.

Bărbatul a primit deja un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile. Dacă va fi găsit vinovat, poate sta până la 12 ani după gratii.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close