Antena 3 Actualitate Cumințenia Pământului, cumpărată cu bani de la buget

Cumințenia Pământului, cumpărată cu bani de la buget

de G.S.    |    12 Oct 2016   •   13:13
Cumințenia Pământului, cumpărată cu bani de la buget
Sursa foto: Foto: Agerpres

Opera de artă a lui Constantin Brâncuși, "Cumințenia Pământului", va fi cumpărată cu bani de la buget. Conform Antena 3, sculptura lui Brâncuși va fi achiziționată cu bani de la buget, în urma deciziei Guvernului.

Suma totală pe care o va acorda statul se ridică la 10 milioane de euro.

La această sumă, se adaugă suma strânsă din subscripția publică națională, adică 1.163.000 de euro.

Suma trebuie achitată până la data de 31 octombrie.

Guvernul înființează un fond național pentru artă

Dar există și modificări anunțate de Ministerul Culturii.

“Cei de la Ministerul Culturii au modificat datele problemei. Dacă inițial statul plătea acești bani și ulterior se continua campania publică de donație până la data de 31 octombrie 2019, Guvernul a înființat un fond național, care se va numi “Constantin Brâncuși” și acest fond va avea un mecanism special pentru strângerea de fonduri pentru opere, nu doar ale lui Constantin Brâncuși, opere de tezaur sau de artă contemporană. Va fi constituit și un comitet format din specialiști și oameni care au căderea necesară să selecteze pentru statul român ce achiziții ar trebui să mai facă în anii următori la nivel de artă”, a explicat reporterul Antena 3 Maria Toader.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close