Antena 3 CNN Actualitate ”Cuminţenia Pământului“ rămâne în aer. Avocatul moştenitorilor: ”E o aruncare a responsabilităţii în curtea Parlamentului”

”Cuminţenia Pământului“ rămâne în aer. Avocatul moştenitorilor: ”E o aruncare a responsabilităţii în curtea Parlamentului”

”Cuminţenia Pământului“ rămâne în aer. Avocatul moştenitorilor: ”E o aruncare a responsabilităţii în curtea Parlamentului”
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2016   •   17:19

Avocatul moștenitorilor sculpturii ”Cumințenia Pământului” susține că ultima declarație a ministrului Finanțelor, potrivit căreia opera lui Brâncuși nu poate fi achiziționată, este ”o aruncare a responsabilităţii în curtea Parlamentului”.

”Statul s-a obligat să modifice ordonanţa de guvern nr. 10 din 2015 şi să facă rectificarea bugetară. Noi avem rezerve că statul va rezolva ceva. E o aruncare a responsabilităţii în curtea Parlamentului. Se aşteaptă alegerile, nu-şi mai asumă nimeni nicio responsabilitate“, a declarat pentru Adevărul, Bogdan Grabowski, avocatul moştenitorilor sculpturii.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat, miercuri, că la a doua rectificare bugetară din acest an nu au fost alocaţi bani pentru achiziţionarea „Cuminţeniei Pământului“, pentru că nu există bază legală în acest sens.

„Pentru ≤Cuminţenie≥ nu avem baza legală. Bugetul se întocmeşte pe baza legală existentă. Dacă nu avem un temei legal, nu putem aloca o sumă în buget, ca atare nu există o sumă alocată Ministerului Culturii“, a declarat Anca Dragu.

 

 

×
Subiecte în articol: cumintenia pamantului
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close