Antena 3 CNN Actualitate Guvernul nu a alocat bani la rectificare pentru "Cumințenia Pământului". ”Nu există temei legal!”

Guvernul nu a alocat bani la rectificare pentru "Cumințenia Pământului". ”Nu există temei legal!”

Guvernul nu a alocat bani la rectificare pentru "Cumințenia Pământului". ”Nu există temei legal!”
23 Noi 2016   •   19:40

Guvernul nu a alocat bani la cea de-a doua rectificare bugetară din acest an Ministerului Culturii pentru achiziționarea operei de artă "Cumințenia Pământului", din cauză că nu există "temei legal", a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Pentru 'Cumințenie' nu avem baza legală (...). Bugetul se întocmește pe baza legală existentă. Dacă nu avem un temei legal, nu putem aloca o sumă în buget, ca atare nu există o sumă alocată Ministerului Culturii. Pot fi folosiți banii din Fondul de rezervă, dacă va exista temei legal", a afirmat Anca Dragu într-un briefing la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a explicat că pentru achiziția operei de artă se așteaptă aprobarea de către Parlament a proiectului de lege referitor la "Cumințenia Pământului".

Întrebat de ce nu a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanța de urgență referitoare la "Cumințenia Pământului", care a fost adoptată de Guvern în 12 octombrie, Iolu a răspuns: "Nu a mai ajuns la Monitorul Oficial pentru că între timp au fost sesizate probleme de constituționalitate de către Consiliul Legislativ (...), motiv pentru care s-a hotărât să se trimită amendamente la (...) proiectul de lege aflat în Parlament pentru aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului. Acele amendamente le-am detaliat, sunt practic aceleași lucruri care se aflau în ordonanța de urgență (...). Au fost decizii ale Curții Constituționale care s-au referit exact la această problemă — în momentul în care există în fază avansată de adoptare un proiect legislativ, nu mai poți veni cu o nouă ordonanță de urgență (...)".

Iolu a mai spus că proiectul de lege referitor la "Cumințenia Pământului" se află într-o "fază avansată" în Parlament.

×
Subiecte în articol: anca dragu cumintenia pamantului
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close