Antena 3 Actualitate DĂ VIAŢĂ EROILOR: "A fost împuşcat în drum spre casă. Soţia a avut un şoc ce s-a finalizat cu o leucemie fatală"

DĂ VIAŢĂ EROILOR: "A fost împuşcat în drum spre casă. Soţia a avut un şoc ce s-a finalizat cu o leucemie fatală"

de G.S.    |    20 Dec 2014   •   15:49
DĂ VIAŢĂ EROILOR: "A fost împuşcat în drum spre casă. Soţia a avut un şoc ce s-a finalizat cu o leucemie fatală"
Sursa foto: Foto: daviataeroilor.ro
Sabău F. Gavril este un nume al Revoluţiei, un nume din cele peste 1.000 de vieţi sfâşiate în lupta pentru libertate, aşa cum s-a strigat într-o ţară întreagă, în urmă cu 25 de nai. 
 
Sabău F. Gavril a murit împuşcat şi a lăsat un copil în urmă, pe Andrei. 
 
Mircea-Teodor Tamba povesteşte, pe site-ul dedicat eroilor de la Revoluţie, daviataeroilor.ro, ce efecte a avut moartea unui tânăr, la cel mai important eveniment din ultimii 25 de ani. 
 
"Gabi a fost un om extraordinar. Un tata deosebit, un sot deosebit si un prieten extraordinar... Cu "P" mare! A fost impuscat in fata Centrului de Calcul al Armatei, in Drumul Taberei, mergand spre casa... Andrei, baiatul lui, de care era foarte mandru, avea 6 ani... Rodica, sotia lui, dupa ce a aflat de moartea lui Gabi (dupa cateva zile), a avut un soc ce s-a finalizat, dupa cativa ani, cu o leucemie ce i-a fost fatala. Si asa, Andrei, azi ginerele meu, a ramas orfan..."
 
DA VIATA EROILOR! - este un demers al jurnalistilor Antena 3 la 25 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989! Romanii care s-au sacrificat atunci merita sa traiasca in inimile noastre si ale generatiilor viitoare. Si nu doar in cifre seci, in statistici pe orase, judete, militari sau civili, barbati sau femei, copii sau adulti. Fiecare om care s-a jertfit atunci trebuie sa isi primeasca povestea inapoi.
 
Vă invitam, pe toţi cei care aţi cunoscut un erou, să îi scrieţi povestea.
 
Scrieţi povestea copilului, părintelui, colegului sau prietenului dumneavoastră care a murit la Revoluţie! 
 
Intraţi pe site şi îi veţi găsi numele, apoi urmaţi paşii. Aceşti oameni nu trebuie uitaţi! Lor le datorăm şi le datoraţi libertatea acestui popor, nu demult oropsit de dictatura comunistă!
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close