Antena 3 Actualitate DĂ VIAŢĂ EROILOR: Avionul a fost doborât cu o rachetă lansată de la o unitate militară. Autorităţile zic că a fost "accident"

DĂ VIAŢĂ EROILOR: Avionul a fost doborât cu o rachetă lansată de la o unitate militară. Autorităţile zic că a fost "accident"

de G.S.    |    21 Dec 2014   •   10:04
DĂ VIAŢĂ EROILOR: Avionul a fost doborât cu o rachetă lansată de la o unitate militară. Autorităţile zic că a fost "accident"
Sursa foto: Foto: daviataeroilor.ro
Petre O. Bănică este un nume al Revoluţiei, un nume din cele peste 1.000 de vieţi sfâşiate în lupta pentru libertate, aşa cum s-a strigat într-o ţară întreagă, în urmă cu 25 de nai. 
 
Avionul pe care îl pilota Petre O. Bănică a fost doborât, autorităţile susţin că a fost vorba despre un accident, după ce avionul s-a lovit de un obiect neidentificat, ne povesteşte Nicolae Furdi, pe site-ul dedicat eroilor de la Revoluţie, daviataeroilor.ro.
 
"Deja era prea târziu pentru a anula decolarea şi încă şeful nu îşi anunţase decizia. Eu şi cu ceilalţi comandanţi ne-am anunţat hotărârea de a nu decola indiferent de consecinţe, pentru a nu pune în pericol vieţile pasagerilor şi a noastră. Au mai trecut câteva minute făcând diferite comentarii când a sunat telefonul. Am văzut cum faţa Gen. Zărnescu se lungeşte, capătă culoarea hârtiei şi încet se aşează pe fotoliul biroului. După încă câteva secunde a dat un ordin scurt şi ferm... toate avioanele civile de pe întreg teritoriul României rămân la sol până la noi dispoziţii. La scurt timp dupa decolare, la 55 km sud-vest de Bucureşti, "avionul AN-24 care zbura către Belgrad s-a lovit de un obiect neidentificat si s-a prabusit". Asa au scris anchetatorii. In realitate, avionul a fost lovit de o racheta lansata de o unitate militara de la Boteni. Desi zborul era autorizat, iar avionul se afla pe traseul corect. Epava s-a raspandit pe un kilometru patrat in padurea Malinoasa, in apropiere de satul Viflina."
 
DA VIATA EROILOR! - este un demers al jurnalistilor Antena 3 la 25 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989! Romanii care s-au sacrificat atunci merita sa traiasca in inimile noastre si ale generatiilor viitoare. Si nu doar in cifre seci, in statistici pe orase, judete, militari sau civili, barbati sau femei, copii sau adulti. Fiecare om care s-a jertfit atunci trebuie sa isi primeasca povestea inapoi.
 
Vă invitam, pe toţi cei care aţi cunoscut un erou, să îi scrieţi povestea.
 
Scrieţi povestea copilului, părintelui, colegului sau prietenului dumneavoastră care a murit la Revoluţie! 
 
Intraţi pe site şi îi veţi găsi numele, apoi urmaţi paşii. Aceşti oameni nu trebuie uitaţi! Lor le datorăm şi le datoraţi libertatea acestui popor, nu demult oropsit de dictatura comunistă!
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close