Antena 3 Actualitate DĂ VIAŢĂ EROILOR! Badea P. Romeo Petru. "Avea o inteligenţă formidabilă. Odihneşte-te în pace, prieten drag!"

DĂ VIAŢĂ EROILOR! Badea P. Romeo Petru. "Avea o inteligenţă formidabilă. Odihneşte-te în pace, prieten drag!"

20 Dec 2014   •   16:59
DĂ VIAŢĂ EROILOR! Badea P. Romeo Petru. "Avea o inteligenţă formidabilă. Odihneşte-te în pace, prieten drag!"

Georgeta Zvarici a povestit, în cadrul proiectului Antena 3 "Dă viaţă eroilor!", o parte din viaţa lui Badea P Romeo Petru, care a murit în timpul revoluţiei din 1989.

"Împuşcat "din greşeală, făcând parte din gărzile patriotice care patrulau în Iaşi, în timpul patrulei, de către un plutonier care apoi a fost avansat rapid direct locotenent-major! Romeo Badea, fost cercetător la Centrul de Fizică Tehnică - Iaşi, de o inteligenţă formidabilă, a lucrat chiar şi la proiectul efectului de piramidă, se bănuieşte că ştia prea multe şi trebuiau să-i închidă gura pe veci!!! La un an după moartea lui, ne-a părăsit şi soţia sa, Coculeana, care s-a stins de durere, între ei fiind o mare dragoste şi o legătură sufletească specială! Odihneşte-te în pace, prieten drag!"

DA VIATA EROILOR!- este un demers al jurnalistilor Antena 3 la 25 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989! Romanii care s-au sacrificat atunci merita sa traiasca in inimile noastre si ale generatiilor viitoare. Si nu doar in cifre seci, in statistici pe orase, judete, militari sau civili, barbati sau femei, copii sau adulti. Fiecare om care s-a jertfit atunci trebuie sa isi primeasca povestea inapoi.
 
Vă invitam, pe toţi cei care aţi cunoscut un erou, să îi scrieţi povestea.
 
Scrieţi povestea copilului, părintelui, colegului sau prietenului dumneavoastră care a murit la Revoluţie! 
 
Intraţi pe site şi îi veţi găsi numele, apoi urmaţi paşii. Aceşti oameni nu trebuie uitaţi! Lor le datorăm şi le datoraţi libertatea acestui popor, nu demult oropsit de dictatura comunistă!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close