Antena 3 Actualitate Dă viaţă eroilor! Duhnea A. Emil - "A refuzat să fie membru PCR"

Dă viaţă eroilor! Duhnea A. Emil - "A refuzat să fie membru PCR"

21 Dec 2014   •   17:25
Dă viaţă eroilor! Duhnea A. Emil - "A refuzat să fie membru PCR"

Duhnea A. Emil avea numai 39 de ani când a murit înpuşcat, în timpul revoluţiei din 1989.

Viorel Radulescu i-a adus un omagiu lui Duhnea A Emil, în cadrul proiectului Antena 3 "Dă viaţă eroilor!".

"Absolvent ASE- Comert Exterior si Universitate, Dr in Drept. Un student eminent. Mare iubitor de literatura si cinematografie. Desi era exceptional profesional a refuzat sa fie membru PCR, drept pentru care a fost nevoit sa paraseasca comertul exterior. S-a retras cu familia la Constanta, orasul natal si isi depusese actele pentru emigrare, cu familia, in Australia in 1988. Era tata a 3 copii si al 4-lea nu si-a cunoscut tatal, intrucat sotia era insarcinata in luna a 8-a la momentul decesului. Am aflat despre decesul lui de la un revolutionar care l-a tinut in brate la sala Dalles. Desi am fost f apropiati in studentie, viata ne-a despartit. Cu toate acestea mai vorbeam la telefon, mai tineam legatura. Am fost impietrit cand am aflat despre jertfa lui, intrucat il credeam deja emigrat. A fost un nealiniat la regulile si restrictiile impuse si pentru asta ii port o vesnica admiratie. Dupa aflarea vestii jertfei sale nu am avut puterea sa mai comunic cu sotia sa. Imi recunosc slabiciunea, dar ii pastrez o calda amintire si ii aprind o lumanare de cate ori am ocazia. Dumnezeu sa-l aiba in pace! A fost o picatura in marea de revolta".

DA VIATA EROILOR! - este un demers al jurnalistilor Antena 3 la 25 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989! Romanii care s-au sacrificat atunci merita sa traiasca in inimile noastre si ale generatiilor viitoare. Si nu doar in cifre seci, in statistici pe orase, judete, militari sau civili, barbati sau femei, copii sau adulti. Fiecare om care s-a jertfit atunci trebuie sa isi primeasca povestea inapoi.
 
Vă invitam, pe toţi cei care aţi cunoscut un erou, să îi scrieţi povestea.
 
Scrieţi povestea copilului, părintelui, colegului sau prietenului dumneavoastră care a murit la Revoluţie! 
 
Intraţi pe site şi îi veţi găsi numele, apoi urmaţi paşii. Aceşti oameni nu trebuie uitaţi! Lor le datorăm şi le datoraţi libertatea acestui popor, nu demult oropsit de dictatura comunistă!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close