Antena 3 Actualitate DĂ VIAŢĂ EROILOR! Vasi-Adriana Chiriţă avea 13 ani când a murit împuşcată la Revoluţie

DĂ VIAŢĂ EROILOR! Vasi-Adriana Chiriţă avea 13 ani când a murit împuşcată la Revoluţie

de M.Z.    |    23 Dec 2014   •   18:16
DĂ VIAŢĂ EROILOR! Vasi-Adriana Chiriţă avea 13 ani când a murit împuşcată la Revoluţie

Vasi-Adriana Chiriţă este un nume al Revoluţiei, un nume din cele peste 1.000 de vieţi sfâşiate în lupta pentru libertate, aşa cum s-a strigat într-o ţară întreagă, în urmă cu 25 de ani.
 
Vasi-Adriana Chiriţă a murit împuşcată în cap, pe 24 decembrie 1989. Avea 13 ani atunci.
 
"Printre primii jertfiţi, a fost micuţa prinţesă care chemase în ajutor celor mulţi, cerul. Trupul său a luat forma ţărânii şi a înstelat-o pentru totdeauna. Prinţesa noastră se numea Adina, avea 13 ani şi a existat cu adevărat...", ne povesteşte Georgina Chiriţă, sora victimei, pe site-ul daviataeroilor.ro.

DA VIATA EROILOR! este un demers al jurnaliştilor Antena 3 la 25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989! Românii care s-au sacrificat atunci merită să trăiască în inimile noastre şi ale generaţiilor viitoare. Şi nu doar în cifre seci, în statistici pe oraşe, judeţe, militari sau civili, bărbaţi sau femei, copii sau adulţi. Fiecare om care s-a jertfit atunci trebuie să îşi primească povestea înapoi.
 
Vă invitam, pe toţi cei care aţi cunoscut un erou, să îi scrieţi povestea.
 
Scrieţi povestea copilului, părintelui, colegului sau prietenului dumneavoastră care a murit la Revoluţie! 
 
Intraţi pe site şi îi veţi găsi numele, apoi urmaţi paşii. Aceşti oameni nu trebuie uitaţi! Lor le datorăm şi le datoraţi libertatea acestui popor, nu demult oropsit de dictatura comunistă!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close