Antena 3 CNN Actualitate Dan Puric: În folclor, traseul Maicii Domnului de la Nazaret a trecut și prin România

Dan Puric: În folclor, traseul Maicii Domnului de la Nazaret a trecut și prin România

Dan Puric a vorbit, joi, în Ediția Specială, de la Antena 3 despre forța pe care o are credința poporului român. Artistul a remarcat și faptul că în timp ce expansiunea Occidentului este una geografică, în cazul românilor putem vorbi de o expansiune pe verticală, una spirituală.

Dan Puric: În folclor, traseul Maicii Domnului de la Nazaret a trecut și prin România
de Gabriel Dano    |    24 Dec 2020   •   23:38

"Eu cred că România se face bine când se adună izvoarele. Eu am copilărit la Nehoiu și acolo trece râul Buzău. Și la un moment dat s-a pus problema să se facă un baraj și au venit tipii ăia de la Porțile de Fier și au zis 'ee, un râu de munte, îl terminăm'.

Nu prea a fost bună ideea, că a plouat și mici pârâiașe din munte s-au adunat și a venit ceva imens, de 30 de metri, cu butuci, și am văzut pietre care lovindu-se scoteau flăcări în apă - aia este forța poporului român. Asta este forța credinței.(...) Zicea Lucian Blaga că există o expansiune a Occidentului geografică.

La noi este o expansiune către Cer. Știai de exemplu că în folclor traseul Maicii Domnului de la Nazaret a trecut și prin România? Atât de mult am iubit-o. Au trecut-o prin România pe Maica Domnului - mi se pare extraordinar", a spus Dan Puric.

×
Subiecte în articol: Dan Puric
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close