Antena 3 CNN Actualitate Statul va deconta şedinţe de consiliere psihologică pentru proaspetele mămici. Care sunt condiţiile pentru un astfel de serviciu

Statul va deconta şedinţe de consiliere psihologică pentru proaspetele mămici. Care sunt condiţiile pentru un astfel de serviciu

Statul va deconta şase ore de consiliere psihologică pentru proaspetele mămici. Astfel, timp de 126 de zile după naştere, acestea vor putea beneficia gratuit de terapie dacă cer ajutor şi dacă au recomandare de la specialişti.

Statul va deconta şedinţe de consiliere psihologică pentru proaspetele mămici. Care sunt condiţiile pentru un astfel de serviciu
Sursa foto: Gettyimages | China Photos / Stringer
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   19:20

Statisticile spun că o mamă din opt suferă de depresie postnatală, iar simptomele apar la mult mai multe dintre ele.

În România nu există statistici oficiale privind numărul femeilor afectate de depresia postnatală, dar de acum înainte mamele vor putea beneficia de şase şedinţe de consiliere decontate de către stat.

Vor avea nevoie, pentru asta, de recomandare de la ginecologul şi de la psihologul din spitalele unde au născut şi trebuie să fie asigurate medical.

Se pot încadra și femeile care beneficiază de îngrijiri medicale fără plata contribuției și care nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe țară.

Citiţi şi: Fructul indicat în caz de depresie. Se recomandă să se consume după fiecare masă

Psihologii spun că numărul real de cazuri de depresie postnatală este mult mai mare decât cel estimat, pentru că este o afecţiune pe care puţine mame o recunosc.

Mamele trebuie să facă solicitare ca să beneficieze de aceste servicii în cel mult patru luni de la data la care au născut.

Specialiștii consideră că această perioadă este cea mai vulnerabilă.

×
Subiecte în articol: depresie consiliere psihologica terapie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close