Antena 3 CNN Actualitate Directorul adjunct al DSP Sibiu, Adela Morar, a preluat conducerea interimară a instituției

Directorul adjunct al DSP Sibiu, Adela Morar, a preluat conducerea interimară a instituției

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, a preluat, începând de luni, conducerea interimară a instituţiei, după ce fostul şef, Gabriel Budescu, a demisionat vineri, invocând probleme de sănătate.

Directorul adjunct al DSP Sibiu, Adela Morar, a preluat conducerea interimară a instituției
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    16 Noi 2020   •   13:30

Judeţul Sibiu înregistrează în continuare cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din România, de 8,32 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, în timp ce municipiul Sibiu, intrat în carantină de luni, are o rată Covid de 13,43

Șeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a demisionat. A invocat motive de sănătate

Demisia a venit după ce, joi, Guvernul l-a demis pe Rareș Macrea din funcția de subprefect al județului.

”Măsurile au plecat de la revocare subprefectului Rareș Macrea care a fost la comandă în ultimele 2 săptămâni perioadă în care se putea mai multă eficiență și ar fi trebuit să apară deja rezultate(…)De asemenea, am primit demisia directorului DSP Sibiu și aștept și demisia managerului Spitalului de Urgență(…)Vrem să îndreptăm situația din Sibiu. Nu există niciun parti pris, nu există nicio îngăduință în privința acestor instituții atunci când este vorba de a salva viața oamenilor”, a declarat Raluca Turcan, vineri.

Municipiul Sibiu precum și oraşele Cisnădie şi Tălmaciu au intrat în carantină pentru două săptămâni

"În urma ședinței, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 3 Hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Șelimbăr și cartierul Arhitecților (Cisnădie), precum și a Orașului Tălmaciu, și a Orașului Cisnădie, pentru o perioadă de 14 zile.
Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (Anexă), legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator", anunța vineri Instituția Prefectului Sibiu.

Măsura a fost decisă după vizita lui Raed Arafat de vineri, la Sibiu

"Știți că situația din Sibiu și unele localități necesită alte măsuri față de cele luate deja de autorități. Având în vedere incidența și numărul mare de cazuri în urma discuțiilor cu Comitetul de Situații de Urgență. Măsura intră în vigoare de luni. O excepție e închiderea mall-ului pe durata weekend-ului cu excepția magazinelor care vând alimente.

Pe durata stării de carantină magazinele se închid la ora 20, iar terasele se închid, magazinele pot avea o persoană la 8 mp. Între ore 10 și 13 procurarea de alimente e rezervată bătrânilor. Procurarea de alimente necesare se face pe declarație pe proprie răspundere, iar activitatea religioasă se va desfășura afară".

×
Subiecte în articol: DSP Sibiu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close