Antena 3 CNN Actualitate Doina Pană: "Radarul pădurii" funcţionează spectaculos. S-au dat amenzi într-o săptămână cât într-un an

Doina Pană: "Radarul pădurii" funcţionează spectaculos. S-au dat amenzi într-o săptămână cât într-un an

Doina Pană: "Radarul pădurii" funcţionează spectaculos. S-au dat amenzi într-o săptămână cât într-un an
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Oct 2014   •   12:08

Doina Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, a declarat, luni, că sistemul "Radarul pădurii" funcţionează foarte bine, în cele câteva zile de când este în vigoare fiind date amenzi cât într-un an.

"Ştiţi foarte bine că din 8 octombrie este în vigoare radarul pădurii. Funcţionează spectaculos. În două săptămâni vom face o informare în şedinţă de guvern. Dar pot să vă spun, în premieră, că de fapt, în opt-nouă zile, până acum s-au confiscat şi s-au dat amenzi aproape cât într-un an pentru cei care nu înţeleg că nu se mai poate fura. Sper că se vor potoli, că nu vor avea ce face", a spus ministrul Doina Pană, informează Agerpres.

Ministrul delegat a adăugat că pădurile au reprezentat o prioritate a mandatului său.

"Vă mărturisesc cinstit că am considerat că pădurile ard mai tare, pentru că la ce jaf a fost... de dinainte de Revoluţie, nu se mai putea. Din prima zi de preluare a mandatului, premierul asta m-a rugat. Peste tot sunt probleme şi pe ape, şi piscicultură, dar în primul rând asta m-a rugat: să termin cu hoţia din păduri", a afirmat ministrul Doina Pană.

Pe 9 octombrie, premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului delegat pentru Păduri să prezinte în termen de 15 zile o primă evaluare a efectelor aplicării programului "Radarul pădurilor", program pe care Doina Pană l-a prezentat joi la Guvern.

Programul "Radarul pădurilor" este bazat pe un software instalat pe telefoane mobile prin care poate fi urmărită trasabilitatea lemnului. Acest software este instalat pe un smartphone înainte ca lemnul să plece din pădure, iar sistemul generează un cod unic, care este trecut pe avizul de însoţire a lemnului. Orice intrare în sistemul de urmărire a circulaţiei lemnului va lăsa urme şi nu va putea fi folosit de două ori acelaşi aviz.

×
Subiecte în articol: defrisari Doina Pana
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close