Antena 3 CNN Actualitate Dosarul otrăvirii cu mercur a Doinei Pană bate pasul pe loc. Ce au făcut procurorii DIICOT în doi ani

Dosarul otrăvirii cu mercur a Doinei Pană bate pasul pe loc. Ce au făcut procurorii DIICOT în doi ani

Dosarul otrăvirii cu mercur a fostului ministrul al Mediului, Doina Pană, bate pasul pe loc de aproape doi ani. Procurorii nu au făcut mai nimic în această ancheta deoarece experitiza care trebuia făcută de medicii legişti lipseşte.

Dosarul otrăvirii cu mercur a Doinei Pană bate pasul pe loc. Ce au făcut procurorii DIICOT în doi ani
de M.V    |    13 Feb 2020   •   09:13

Doina Pană şi-a dat demisia în ianuarie 2018 după ce a invocat faptul că se simte foarte rău deoarece a fost otrăvită.

Procurorii DIICOT au deschis un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi grup infracţional organizat, după ce Doina Pană a afirmat că a fost otrăvită cu mercur. În luna mai, Doina Pană declara că a fost nevoită să renunţe la funcţia de ministru, în ianuarie 2018, din motive de sănătate, după ce a descoperit că a fost otrăvită cu mercur. 

"Eram ministru al Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Pe la sfârşitul lui noiembrie, am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament şi, cu toate astea, mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. În 15 ianuarie 2018, din analiza pentru metale grele a reieşit intoxicaţie cu mercur în concentraţie mare. Pentru că îmi depusesem demisia, dat fiind faptul că mă simţeam foarte rău, încă din 3 ianuarie, n-am putut pleca până în 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis, am depus plângere la poliţie abia la începutul lunii februarie. N-am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, ministru în Guvernul României otrăvit", susţinea Doina Pană. 

Nici până acum procurorii nu au putut face pași importanți în dosar pentru că expertiza IML lipsește cu desăvârșire. Nu se cunosc motivele pentru care medicii legiști nu pot da o analiză în acest dosar. 

×
Subiecte în articol: Doina Pana
Parteneri
Horoscop 29 mai 2023. Gemenii au o idee de milioane
x close