Antena 3 CNN Actualitate Explicaţia lui Dumitru Coarnă, deputat PSD, fost lider sindical în Poliţie, în cazul femeii care acuză că a fost bătută de un poliţist pentru că nu purta mască: "S-a pus singură la pământ, ca să scape de contravenţie"

Explicaţia lui Dumitru Coarnă, deputat PSD, fost lider sindical în Poliţie, în cazul femeii care acuză că a fost bătută de un poliţist pentru că nu purta mască: "S-a pus singură la pământ, ca să scape de contravenţie"

Deputatul PSD Dumitru Coarnă, fost lider al Sindicatului Național al Polițiștilor si Personalului Contractual din MAI, vine cu o explicație în sprijinul polițistului despre care o femeie din județul Arad susţine că a bătut-o până a lăsat-o lată pentru că nu purta mască.

Explicaţia lui Dumitru Coarnă, deputat PSD, fost lider sindical în Poliţie, în cazul femeii care acuză că a fost bătută de un poliţist pentru că nu purta mască: "S-a pus singură la pământ, ca să scape de contravenţie"
de Adrian Iclozan    |    13 Mai 2021   •   13:48

În sprijinul explicației sale, Coarnă (foto, dreapta) invocă lipsa imaginilor care să susțină acuzația de lovire precum şi propria sa experiență în Poliție, în decursul căreia spune că a văzut mulți contravenienți şi infractori făcând scandal, pentru a da apoi vina pe polițiști că i-ar fi bătut.

"Nu există imagini care să confirma că polițistul ar fi lovit-o pe această femeie. Știu că sunt deschise două anchete, una disciplinară şi una penală, pentru purtare abuzivă, conform art. 296, aliniat 2, Codul Penal.

Dumitru Coarnă, deputat PSD: Sunt doi martori care infirmă spusele femeii

Pot să vă spun că, din primele verificări pe care le efectuează Parchetul, nu se confirmă cele sesizate. Practic, sunt doi martori oculari care infirmă faptul că polițiștii ar fi agresat-o pe această femeie.

A fost o discuție despre purtarea măştii, polițiștii au încercat să o legitimeze pe această femeie, femeia, din câte am înțeles eu, a început să le adreseze injurii.

Se pare că femeia în cauză nu e la prima abatere şi că are mai multe contravenții pe Legea 61.

Din practică, să știți că există un model de comportament care încearcă să scape de contravenție cu această abordare.

Dumitru Coarnă, deputat PSD: Se pare că femeia s-a pus singură la pământ

Investigația disciplinară va aștepta soluționarea cercetării penale - dacă dosarul va fi clasat sau trimis în instanță.

(Este întrebat cum a ajuns femeia la pământ)

Se pare că s-a culcat singură (la pământ, n.r.) ca să creeze situația asta.

Exact ce vă spuneam. În cariera mea am întâlnit oameni care se loveau cu capul de geam, care spărgeau geamurile, se trânteau la pământ, pentru a genera acest conflict şi a susține că au fost loviți de polițiști.

Am întâlnit mulţi astfel de oameni în cariera mea şi erau certați cu legea, din zona contravențional-infracțională, nu oameni de bun simț şi corecți", a spus deputatul PSD la Antena 3.

Anchetă la Poliția din Arad, după ce un polițist ar fi bătut o femeie pentru că nu purta masca de protecție

Este anchetă la Poliția din Arad, după ce un polițist ar fi bătut o femeie din localitatea Buteni, pentru că nu purta masca de protecție. Agentul e acuzat că ar fi lăsat femeia inconștientă pe stradă, iar aceasta a fost luată de o ambulanță și dusă la spitalul din Ineu.

Poliția Arad a transmis, miercuri seara, că, prin apel la 112, s-a anunțat că în localitatea Buteni o femeie este agresată de polițiști.

„La fața locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportată la spitalul orășenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale”, transmite Poliția Arad.

În prezent, se fac cercetări și se audiază persoanele în cauză, urmând să fie luate măsurilor legale.

Potrivit criticarad.ro, femeia din Buteni ar fi fost bătută și lăsată inconștientă de un polițist, pentru că nu purta masca de protecție pe stradă.

După ce a primit îngrijiri medicale, femeia a plecat acasă pe propria răspundere, conform sursei citate.

×
Subiecte în articol: dumitru coarna femeie batuta
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close