Antena 3 CNN Actualitate Ediţie Specială. Ministrul Apărării explică de ce a emis CEA MAI MARE ALARMĂ MILITARĂ din ultimii 10 ani

Ediţie Specială. Ministrul Apărării explică de ce a emis CEA MAI MARE ALARMĂ MILITARĂ din ultimii 10 ani

Ediţie Specială. Ministrul Apărării explică de ce a emis CEA MAI MARE ALARMĂ MILITARĂ din ultimii 10 ani
Sursa foto: Foto: VideoNews
14 Apr 2015   •   22:31
Cea mai mare alarmă militară din ultimii 10 ani în România a fost dată marţi seară. Peste 3.000  de militari şi 500 de tancuri au fost mobilizate de Ministerul Apărării în cel mai mare exerciţiu militar din ultimii ani. 
 
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Ediţia Specială realizată de Radu Tudor, despre ce este vorba. 
 
"Astăzi am ordonat, începând cu ora 18:00, alarmarea diviziei 2 Buzău, respectiv a militarilor din Garnizoanele Buzău, Focşani, Brăila şi Galaţi. Au fost alarmaţi peste 3.000 de militari. 
 
Este un exerciţiu planificat de anul trecut, face parte din programul de instruire din acest an, cu precizarea că din 2009 încoace nu a mai fost organizat un exerciţiu de o asemenea amploare. Sigur că urmărim, prin acest exerciţiu, testarea capacităţii operaţionale a unităţilor din subordinea Diviziei 2. Peste 50 de generali de la Statul Major General sunt observatori."
 
Întrebat dacă se pregăteşte România de război, pe fondul conflictului din Ucraina, Duşa a explicat că există preocupare din partea autorităţilor şi că România este pregătită să facă orice este nevoie pentru apărarea teritoriului naţional dar şi pentru îndeplinirea misiunilor internaţionale. 
 
"Datorită preocupării acestui Guvern, bugetul pe apărare a crescut foarte mult şi putem să desfăşurăm exerciţii mult mai uşor. Anul acesta avem programate peste 340 de exerciţii în ţară. De asemenea, militarii români participă şi la alte exerciţii de pregătire, în alte state din Europa. România face ceea ce trebuie pentru România iar armata este pregătită să facă ce trebuie pentru a apăra teritoriul naţional dar şi misiunile în teatrele de operaţiune."
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close