Antena 3 CNN Actualitate Educație Un singur elev din țară nu a fost lăsat să dea Bacalaureatul fiindcă a avut temperatura prea mare

Un singur elev din țară nu a fost lăsat să dea Bacalaureatul fiindcă a avut temperatura prea mare

Doar un elev din țară a avut temperatura de peste 37,3 grade Celsius și nu a fost lăsat să dea astăzi examenul de Bacalaureat la prima probă scrisă, cea la Limba și Literatura Română.

Un singur elev din țară nu a fost lăsat să dea Bacalaureatul fiindcă a avut temperatura prea mare
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    22 Iun 2020   •   16:25

Elevul este din județul Bistrița-Năsăud și va urma să susțină examenul în etapa specială, care se va organiza pe 6 iulie.

În contextul pandemiei de coronavirus, înainte de a intra în sală, elevii care susțin examenul de Bacalaureat sunt supuși unui triaj epidemiologic, li se ia temperatura. Cei care au mai mult de 37,3 grade nu sunt primiți în sala de examen și vor urma să susțină examenul într-o sesiune specială.

Astăzi, la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat,134.831 de candidați au fost prezenți. De asemenea, 3.643 de candidați înscriși au fost absenți. Se pare că dintre aceștia, 46 de candidați se află în izolare, iar alți cinci sunt în carantină/spitalizați.

În același timp, de la prima probă au fost eliminați 85 de elevi pentru tentativă de fraudă. Aceștia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Vedeți AICI care au fost subiectele primite de elevi la prima probă scrisă, la Limba și Literatura Română, atât la cei de la real, cât și la cei de la uman.

Reguli stricte pentru cei care susțin examenul maturității

Elevii care dau examenul de Bacalaureat în acest an nu pot intra în sală cu telefoane mobile, cu căști sau cu alte dispozitive electronice, cu ghiozdane, genți, sacoșe, cărți, dicționare, ciorne, culegeri sau alte obiecte pe care le-ar putea folosi pentru rezolvarea subiectelor.

Desfășurarea celorlalte probe ale examenului de Bacalaureat și afișarea rezultatelor

Miercuri, 24 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar pe data de 25 iunie va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării.

Afișarea rezultatelor pentru probele scrise se va face pe 30 iunie, până la ora 12. Se vor putea depune contestații tot pe 30 iunie, între orele 16-20 sau pe 1 iulie, între 8 și 12. Rezolvarea contestațiilor se va face între 1-4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Rezultatele de anul acesta vor fi anonime, pe modelul Evaluării Naționale. Elevii care au susținut examenul de Bacalaureat își vor putea verifica notele la avizier sau pe pagina online pe baza codului specific pe care îl vor primi.

 

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2020 Bistriţa-Năsăud
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close