Antena 3 CNN Actualitate Educație Schimbări în curriculum național pentru învățământ. Au fost adăugate competențe noi pentru elevi: "Şcoala le va insufla aceste valori"

Schimbări în curriculum național pentru învățământ. Au fost adăugate competențe noi pentru elevi: "Şcoala le va insufla aceste valori"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat că au fost incluse noi competenţe în curriculumul naţional, astfel încât elevii să devină adulţi responsabili, "mai preocupaţi de societatea în care trăiesc".

Schimbări în curriculum național pentru învățământ. Au fost adăugate competențe noi pentru elevi: "Şcoala le va insufla aceste valori"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    03 Mai 2023   •   21:36

"O educaţie mai bună înseamnă o lume mai bună. Pe lângă ştiinţe exacte, cultură şi artă, şcoala are rolul de a-i învăţa pe elevi cum pot deveni adulţi responsabili. Adulţii care îşi cunosc drepturile sunt mai preocupaţi de societatea în care trăiesc. Le pasă de mediul înconjurător şi dau dovadă de respect faţă de ceilalţi oameni.", a scris Deca pe pagina sa de Facebook referindu-se la proiectele de legi ale Educaţiei.

"Şcoala le va insufla elevilor aceste valori - de aceea, am inclus în curriculumul naţional noi competenţe civice şi de protejare a mediului", a transmis Ligia Deca.

Potrivit ministrului, educaţia civică este importantă întrucât reprezintă un instrument prin care elevii vor fi mai conştienţi de lumea în care trăiesc şi vor dezvolta abilităţi folositoare pe tot parcursul vieţii.

Citește și: Noi reguli pentru admiterea la liceu. Examen suplimentar pentru 50% din locuri

"Ei vor şti care este rolul lor în societate şi vor fi mai încrezători să acţioneze când va fi nevoie", a adăugat demnitarul.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close