Antena 3 CNN Actualitate Etnobotanicele, la un pas de ilegalitate. Legea a trecut de Senat

Etnobotanicele, la un pas de ilegalitate. Legea a trecut de Senat

Etnobotanicele, la un pas de ilegalitate. Legea a trecut de Senat
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Iun 2011   •   19:15

Senatul a adoptat marţi legea privind interzicerea produselor etnobotanice, inţiată de Guvern. Actul legislativ instituie condiţii dure pentru autorizarea magazinelor şi permite autorităţilor să confişte marfa şi să suspende provizoriu activitatea unităţilor, conform Mediafax.

Proiectul a obţinut 102 voturi „pentru” şi o abţinere. Camera Deputaţilor este forul decizional, Senatul fiind prima Cameră sesizată în legătură cu acest proiect.

Proiectul prevede închisoare de la doi la opt ani şi interzicerea unor drepturi pentru cei care comercializează produse etnobotanice şi între 10 şi 20 de ani dacă în urma consumului de astfel de produse sunt înregistrate decese.

Autorizaţiile pentru „magazinele de vise” vor fi eliberate doar în urma analize de laborator, în urma cărora să se constate că produsele comercializate nu fac parte din categoria etnobotanicelor.

Totodată, autorităţile vor avea dreptul oricând să iniţieze acţiuni de control şi să retragă marfă de pe piaţă dacă se constată că aceasta prezintă riscuri. Inspectori de la Direcţia de Criminalitate Organizată şi Terorism vor participa la aceste acţiuni.

Ba mai mult, Ministerul Comunicaţiilor va interveni la blocarea anumitor site-uri care promovează sau comercializează astfel de produse.



×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close