Antena 3 Actualitate Facebook denunţă un atac informatic "sofisticat": Datele nu par să fi fost compromise

Facebook denunţă un atac informatic "sofisticat": Datele nu par să fi fost compromise

de G.S.    |    16 Feb 2013   •   09:33
Facebook denunţă un atac informatic "sofisticat": Datele nu par să fi fost compromise

După Twitter, reţeaua socială Facebook a anunţat vineri că a suferit, luna trecută, un atac informatic "sofisticat", precizând totuşi că datele sale nu par să fi fost compromise de către hackeri, relatează AFP.
   
Intruziunea s-a produs prin intermediul unui site contaminat al unui dezvoltator, a precizat Facebook pe blogul său. "Am remediat problema în toate echipamentele infectate, am informat poliţia şi am început o vastă anchetă care continuă şi astăzi", a adăugat reţeaua.
   
Hackerii au utilizat vulnerabilitatea programului Java, fabricat de Oracle care, alertată de intruziune, a încercat să contracareze atacul la 1 februarie, conform Facebook.
   
Hackerii se pare că au vizat dezvoltatori şi societăţi tehnologice ale site-ului de Internet.
   
"Facebook nu a fost singurul care a fost atacat", a raportat reţeaua socială. "Alte (societăţi) au fost de asemenea atacate recent".
   
Reţeaua socială Twitter a anunţat la 2 februarie că aproximativ 250,000 dintre utilizatorii săi au fost victimele unor hackeri "sofisticaţi" care au realizat atacuri similare celor efectuate împotriva unor societăţi şi companii de presă americane.
   
În cursul aceleiaşi săptămâni, publicaţiile americane New York Times şi Wall Street Journal au raportat că sistemelor lor informatice au fost ţinta unor atacuri informatice, acuzând guvernul chinez.
   
Twitter a avertizat apoi cu privire la folosirea platformei Java. Departamentul american al Securităţii interne a solicitat la începutul lui ianuarie utilizatorilor săi să nu mai folosească această platformă, din cauza vulnerabilităţii sale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close