Antena 3 CNN Actualitate Gustul Italiei, la București, în cadrul festivalului RO-Wine

Gustul Italiei, la București, în cadrul festivalului RO-Wine

România importă de la italieni paste, brânză, ulei de măsline sau vinuri. La rândul lor, italienii iau din țara noastră cereale. Relaţiile comerciale dintre cele două ţări sunt vechi de zeci de ani şi se dezvoltă de la un an la altul. Aşa a devenit România una dintre principalele pieţe europene de desfacere a produselor agroalimentare italiene. O mică parte din Italia poate fi văzută la festivalul RO-Wine organizat în acest weekend în Capitală, unde producători din peninsulă aduc în Bucureşti gustul acestei țări.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2024   •   14:20

România este în prezent a 15-a piaţă de desfacere a produselor agroalimentare italiene la nivel mondial. În Europa Centrala și de Est, ne depășesc doar Polonia şi Grecia.

O scurta incursiune, de la nordul spre sudul Italiei fac cei care ajung în acest weekend la Festivalul internaţional RO-Wine din Bucureşti, în cadrul căruia, Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior a organizat cea de-a treia ediţie a salonului Gustul Italiei.

”Piaţa din România este o ţintă pentru companiile din Italia. Sunt 23 de companii care au venit direct din Italia şi au adus de la vin, la mâncare, mâncare specială, chiar şi peşte, dar şi alte preferate”, spune unul dintre reprezentanții companiilor prezente la târg.

Italienii spun că respectă tradiţiile si retetele vechi de secole, şi deşi acum se folosesc şi de tehnologie, gustul ramane autentic. La eveniment a fost organizat şi un masterclass intitulat- ''Cum să recunoşti un ulei de măsline de calitate".

”Este important să vă uitaţi pe etichetă, să vedeţi de unde provine materia primă şi dacă este posibil să vedeți și anul, însă,  anul în care a fost produs uleiul, nu anul în care a fost îmbuteliat.

Gastronomia este în centrul culturii noastre, în centrul tradiţiilor şi al istoriei”, spune Edoardo Nati, expert Unaprol și formator Evooschool.

Anul trecut, România a importat produse agricole şi agroalimentare din Italia de peste 880 de milioane de euro, în creştere cu aproape 15% faţă de anul precedent.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close