Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu anunță că prețurile alimentelor scad, INS anunță scumpirea acestora cu 5%

Florin Cîțu anunță că prețurile alimentelor scad, INS anunță scumpirea acestora cu 5%

Florin Cîțu a declarat, în această dimineață, că ”în luna septembrie, preţurile bunurilor alimentare au scăzut faţă de august, la fel și la bunurile nealimentare”, în ciuda faptului că Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat, tot astăzi, că alimentele sunt mai scumpe cu aproximativ 5%.

Florin Cîțu anunță că prețurile alimentelor scad, INS anunță scumpirea acestora cu 5%
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    12 Oct 2020   •   12:25

Rata inflaţiei este şi în luna septembrie mică! Este cea mai mică rată a inflaţiei din octombrie 2017 şi până astăzi. Rata inflaţiei a scăzut în fiecare lună în guvernarea PNL! Comparativ cu guvernarea socialistă, când rata inflaţiei a crescut de la 0 la 5,4%.

Şi asta contrar tuturor mesajelor alarmiste care vin de la PSD: explozia preţurilor, penurie de bunuri pe piaţă! SUNT ŞI BUNURI PE PIAŢĂ şi PREŢURILE ACESTORA SCAD!!!

Mai mult, în luna septembrie, preţurile bunurilor alimentare au scăzut faţă de august, la fel şi la bunurile nealimentare!”, a declarat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Institutul Național de Statistică a declarat, în această dimineață, că românii plătesc din ce în ce mai mult pentru alimente. Vorbim despre o creștere a prețurilor alimentelor de aproape 5 procente în vreme ce serviciile s-au scumpit cu 2,8% iar mărfurile alimentare cu 0,6%. 

Cea mai îngrijorătoare veste este cea legată de deficitul comercial al României care a urcat la peste 11,5 miliarde de euro în primele 8 luni ale anului. 

În luna septembrie 2020, comparativ cu aceeași lună a anului 2019, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,96%, serviciile cu 2,89%, iar mărfurile nealimentare cu 0,62%.

Cea mai mare scumpire s-a produs la fasole - 17,7%, citrice - 15,9%, fructe - 10,4%, făină - 7,1%, carne de porc - 4,1%, servicii poștale - 12,1% și tutun - 6,8%.

×
Subiecte în articol: alimente scumpire Florin Cîțu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close