Antena 3 Actualitate Florin Cîțu anunță că prețurile alimentelor scad, INS anunță scumpirea acestora cu 5%

Florin Cîțu anunță că prețurile alimentelor scad, INS anunță scumpirea acestora cu 5%

de Laura Dinu    |    12 Oct 2020   •   12:25
Florin Cîțu anunță că prețurile alimentelor scad, INS anunță scumpirea acestora cu 5%
Sursa foto: Hepta

Florin Cîțu a declarat, în această dimineață, că ”în luna septembrie, preţurile bunurilor alimentare au scăzut faţă de august, la fel și la bunurile nealimentare”, în ciuda faptului că Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat, tot astăzi, că alimentele sunt mai scumpe cu aproximativ 5%.

Rata inflaţiei este şi în luna septembrie mică! Este cea mai mică rată a inflaţiei din octombrie 2017 şi până astăzi. Rata inflaţiei a scăzut în fiecare lună în guvernarea PNL! Comparativ cu guvernarea socialistă, când rata inflaţiei a crescut de la 0 la 5,4%.

Şi asta contrar tuturor mesajelor alarmiste care vin de la PSD: explozia preţurilor, penurie de bunuri pe piaţă! SUNT ŞI BUNURI PE PIAŢĂ şi PREŢURILE ACESTORA SCAD!!!

Mai mult, în luna septembrie, preţurile bunurilor alimentare au scăzut faţă de august, la fel şi la bunurile nealimentare!”, a declarat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Institutul Național de Statistică a declarat, în această dimineață, că românii plătesc din ce în ce mai mult pentru alimente. Vorbim despre o creștere a prețurilor alimentelor de aproape 5 procente în vreme ce serviciile s-au scumpit cu 2,8% iar mărfurile alimentare cu 0,6%. 

Cea mai îngrijorătoare veste este cea legată de deficitul comercial al României care a urcat la peste 11,5 miliarde de euro în primele 8 luni ale anului. 

În luna septembrie 2020, comparativ cu aceeași lună a anului 2019, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,96%, serviciile cu 2,89%, iar mărfurile nealimentare cu 0,62%.

Cea mai mare scumpire s-a produs la fasole - 17,7%, citrice - 15,9%, fructe - 10,4%, făină - 7,1%, carne de porc - 4,1%, servicii poștale - 12,1% și tutun - 6,8%.

×
Subiecte în articol: alimente scumpire Florin Cîțu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close