Antena 3 CNN Actualitate Deputatul PNL Florin Roman: "Chestia asta, cu magazinele închise la 18, nu merge. La proteste am văzut mulţi interlopi"

Deputatul PNL Florin Roman: "Chestia asta, cu magazinele închise la 18, nu merge. La proteste am văzut mulţi interlopi"

Deputatul PNL Florin Roman a criticat decizia Guvernului condus de premierul liberal Florin Cîţu, de a închide magazinele la 18.00 în localităţile cu rata de incidență mare.

Deputatul PNL Florin Roman: "Chestia asta, cu magazinele închise la 18, nu merge. La proteste am văzut mulţi interlopi"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    30 Mar 2021   •   18:16

Florin Roman: Chestiunea cu magazinele închise la ora 18 nu merge

"Părerea mea este că măsura cu ora de închidere a magazinelor, la ora 18.00, pentru toţi cei care trăiesc în marile orașe ridică semne de întrebare.

Plecăm la muncă dimineaţa, ajungem de multe ori acasă la ora 18.00, la 19.00 sau chiar la 20.00, în funcţie de program, iar în aceste condiţii suntem puşi în situaţia de a fi cumva disciplinaţi obligatoriu.

Chestiunea asta, din punctul meu de vedere, nu merge”, a opinat Roman într-o postare pe Facebook.

Florin Roman: Am văzut foarte mulţi interlopi la proteste

Deputatul i-a îndemnat pe participanţii la protestele anti-restricţii să respecte măsurile sanitare de siguranţă.

"Nu mi-a plăcut ce am văzut la mitinguri. Oameni care, fiind probabil de bună credinţă, cred că aceste condiţii sunt restrictive şi au dreptul de a protesta, dar ar trebui să o facă în condiţii de pandemie, cu mască şi păstrând distanţa socială. Din păcate, asta nu prea s-a întâmplat... Am văzut la aceste mitinguri și reprezentanţi ai partidelor politice, dar și foarte mulţi interlopi", a apreciat Roman.

Magazinele se închid la ora 18.00 și sunt în vigoare restricții de circulație pentru toată populația începând cu ora 20.00, în localitățile unde rata de infectare este de peste 7,5 la mie, conform unei decizii adoptate de autorităţi la nivel naţional, săptămâna trecută.

Părerea mea este că măsura cu ora de închidere a magazinelor, la ora 18:00, pentru toţi cei care trăiesc în marile orașe...

Publicată de Florin Roman pe Marţi, 30 martie 2021

Bilanțul protestelor violente anti-restricții: 12 jandarmi răniți, 222 sancțiuni, 188 persoane conduse la Poliție

Poliția a aplicat 222 de sancțiuni, în valoare de 200.000 de lei, participanților la protestele anti-restricții de luni seară din București, autoritățile identificând 188 de persoane care au fost fotografiate și amprentate, au anunțat marți dimineață oficiali ai Jandarmeriei și Poliției.

"După cum știți, aseară a avut loc un protest în două locații, în Piața Victoriei și Piața Universității, care, la un moment dat, și-a pierdut caracterul pașnic. Un grup de manifestanție, plecând din Piața Victoriei spre Piața Romană și ulterior spre Piața Universității și Piața Unirii, s-au așezat pe carosabil fără niciun motiv. 

La un moment dat, 3 persoane din acest grup au schimbat direcția de mers, câțiva colegi de-ai mei au încercat să relaționeze cu aceștia pentru legitimare și pentru a înțelege direcția de deplasare, moment în care aceștia au devenit violenți. La momentul interceptării și imobilizării acestora, o mare parte a grupului care era așezat pe carosabil a adresat injurii forțelor de ordine, a folosit obiecte contondente provocând rănirea colegilor mei și pagube materiale.

Ulterior am dispus adoptarea unor dispozitive specifice pentru interceptarea acestor persoane, identificarea și luarea măsurilor legale ca urmare a faptelor comise. La acest moment avem identificat un număr de 188 de persoane. 

12 dintre colegii mei au fost răniți, 3 dintre ei deplasându-se la UPU Floreasca, din fericire nu au necesitat ingrijire medicale deosebite sau internare. 

Vreau să asigurăm cetățenii Capitalei și toți cetățenii României că toate acțiunile noastre sunt făcute în beneficiul și siguranța cetățeanului", a declarat colonel Ionel-Cătălin Stegăroiu, șeful Jandarmeriei București. 

 

×
Subiecte în articol: Florin Roman restricţii
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close