Antena 3 CNN Actualitate Nou focar de pestă porcină la o fermă din Arad. DSVSA a confirmat existenţa a 34 de focare de pestă porcină africană în județ

Nou focar de pestă porcină la o fermă din Arad. DSVSA a confirmat existenţa a 34 de focare de pestă porcină africană în județ

Inspectorii DSVSA Arad au descins la o fermă unde a fost depistat cel mai recent focar de pestă porcină africană. Peste 140 de porci au fost ucişi pentru a opri răspândirea pestei. Proprietarul animalelor este revoltat şi spune că nu ştie dacă va fi despăgubit.

Nou focar de pestă porcină la o fermă din Arad. DSVSA a confirmat existenţa a 34 de focare de pestă porcină africană în județ
de Claudia Popovici    |    24 Oct 2020   •   10:20

Numărul focarelor de pestă porcină africană din gospodăriile aflate în judeţul Arad a ajuns la 34, dintre care 10 sunt din ultimele zile, spun autorităţile.

Inspectorii DSVSA alături de poliţişti au găsit 146 de porci infectaţi cu pestă porcină într-un adăpost din localitatea Socodor, judeţul Arad.

Proprietarul animalelor riscă să piardă zeci de mii de euro pentru că în acte erau înregistrate mai multe animale.

"Ar fi avut mai mulţi porci înregistraţi în baza de date. Domnul doctor nu i-a scos pe cei vechi. Paguba este foarte mare, probabil peste 25-30.000 de euro la preţul pieţei”, au transmis reprezentanţii DSVSA Arad.

Peste 140 de porci au fost ucişi pentru a opri răspândirea pestei iar ferma a fost decontaminată.

"Fiecare animal în parte va fi verificat în ideea că este sau nu înregistrat în baza naţională de date, după care, ulterior vom face o nouă confruntare cu baza de date şi vom stabili câte animale sunt, câte sun indentificate, câte trebuiau să existe în exploataţie”, au mai spus reprezentanţii DSVSA Arad.

Proprietarul fermei va merge în instanţă pentru a-şi recupera pierderile.

Până acum, în 16 localităţi din judeţ, s-au înregistrat 35 de focare de pestă porcină şi au fost sacrificate peste 700 de animale.

×
Subiecte în articol: pesta porcina admitere la liceu DSVSA
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close