Antena 3 CNN Actualitate Fostul consul al României în Singapore, Silviu Ionescu, va fi eliberat din arest

Fostul consul al României în Singapore, Silviu Ionescu, va fi eliberat din arest

Fostul consul al României în Singapore, Silviu Ionescu, va fi eliberat din arest
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Noi 2010   •   18:37

Fostul însărcinat al României în Singapore, Silviu Ionescu, va fi eliberat din arest, joi seară,  din Penitenciarul Rahova. Instanţa a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu obligativitatea de a nu părăsi ţara.

Pe data de 17 noiembrie, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a constatat, din oficiu, că arestul în cazul lui Ionescu este legal şi temeinic, instanţa respingând o cerere a sa de înlocuire a măsurii arestării cu obligarea de a nu părăsi ţara.

Silviu Ionescu a fost trimis în judecată pe 1 iulie, de către procurorii Parchetului instanţei supreme. Ionescu este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că, în 15 decembrie 2009, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri "ad interam" al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersecţie semaforizată, două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Anchetatorii susţin că în loc să oprească şi să cheme o ambulanţă pentru victimă, acesta şi-a continuat drumul şi la următoarea intersecţie a mai accidentat un tânăr. Mai mult chiar, ar fi încercat să-şi ascundă fapta şi şi-a înscenat furtul maşinii.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două suferind leziuni.

Silviu Ionescu a negat că s-ar fi aflat la volanul maşinii care a provocat accidentul din 2009.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close