Antena 3 Actualitate Fostul rector al Academiei de Poliție, Adrian Iacob, rămâne fără titlul de doctor, după ce și-a plagiat teza

Fostul rector al Academiei de Poliție, Adrian Iacob, rămâne fără titlul de doctor, după ce și-a plagiat teza

28 Oct 2019   •   16:07
Fostul rector al Academiei de Poliție, Adrian Iacob, rămâne fără titlul de doctor, după ce și-a plagiat teza

Comisia Națională de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor (CNATDCU) a decis cu unanimitate de voturi retragerea titlului de doctor deținut de fostul rector al Academiei de Poliție, Adrian Iacob, după ce a constat în mod oficial că teza acestuia este plagiată, scrie PressOne. Decizia poate fi contestată în 10 zile.

Prin verdictul de plagiat a fost validat și raportul Comisiei de lucru, desemnată oficial să analizeze sesizarea de plagiat care a vizat lucrarea științifică a lui Iacob.  

Decizia a fost luată la ultima ședință a CNATDCU, care a avut loc vineri, 25 octombrie 2019, la exact șapte luni după ce PressOne a dezvăluit că teza de doctorat a lui Adrian Iacob, pe atunci rectorul Academiei de Poliție, este plagiată. 

Fostul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Adrian Iacob, şi fostul prorector al unităţii de învăţământ Petrică Mihail Marcoci au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de instigare la şantaj în cazul jurnalistei Emilia Șercan.

×
Subiecte în articol: teza de doctorat

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close