Antena 3 CNN Actualitate Fregata Regele Ferdinand s-a întors acasă: Peste 200 de marinari şi-au revăzut familiile

Fregata Regele Ferdinand s-a întors acasă: Peste 200 de marinari şi-au revăzut familiile

Fregata Regele Ferdinand s-a întors acasă: Peste 200 de marinari şi-au revăzut familiile
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Iul 2011   •   15:14

Fregata Regele Ferdinand s-a întors acasă. Peste 200 de marinari plecaţi în misiune în luna aprilie şi-au revăzut astăzi familiile. Românii au participat sub mandat NATO la  impunerea unui embargo privind vânzarea de arme către Libia. Decizia a fost luată ca urmare a ciocnirilor violente care au avut loc între insurgenţi şi forţele pro-Gaddafi.

Perioada petrecută de militarii români în misiune pare să fi fost mai grea pentru familiile rămase pe mal, decât pentru marinari. Cei peste 200 de militari români au participat la misiuni speciale în cadrul embargoului impus, de NATO, Libiei. Deşi au stat patru luni pe mare, departe de cei dragi, marinarii români sunt oricând dispuşi să o ia de la căpăt.

La întoarcerea acasă, militarii au fost întâmpinaţi de familii, dar şi de ministrul Gabriel Oprea. Familiile militarilor şi-au stăpânit cu greu emoţiile până la încheierea ceremoniilor.

Nava militară românească a mai participat, în anii 2005, 2007, 2008 şi 2010, la operaţia NATO "Active Endeavour" în Marea Mediterană, unde a executat misiuni de prevenire şi combatere a terorismului.

 

×
Subiecte în articol: marinari
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close