Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Oprea și-a pregătit flotă pentru coloanele oficiale

Gabriel Oprea și-a pregătit flotă pentru coloanele oficiale

Gabriel Oprea și-a pregătit flotă pentru coloanele oficiale
de M.Z.    |    09 Mai 2016   •   12:59

Gabriel Oprea îşi pregătea o unitate de elită pentru coloane oficiale. Potrivit Hotnews, ministrul a dat ordin în ultimele luni de mandat să fie cumpărate 38 de autoturisme de lux pentru transportul demnitarilor. 

Acesta au fost achiziţionate prin intermediul serviciului "Doi ş-un sfert", care a recunoscut, parţial, achiziţiile. 

După demisia lui Oprea, însă, maşinile au fost încuiate într-un garaj de la lângă Guvern şi au fost folosite doar de câteva ori pentru coloane oficiale. 

Locul în care se află acestea a fost motiv de scandal între Ministerul de Interne şi cel al Culturii. Acesta din urmă ar fi vrut ca aceste garajele să fie dărâmate şi, în locul lor, să fie ridicată o sală modernă de concerte. 

Pe 2 martie, Gabriel Oprea a fost pus oficial sub învinuire în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Fostul ministru de Interne a venit la DNA însoţit de gărzi de corp, pentru a ţine la distanţă jurnaliştii.

Oprea a susţinut din nou că viaţa sa a fost în pericol, de aceea a avut nevoie de limuzina de lux. Iar decizia nu ar fi fost a lui, ci a subordonaţilor săi din structurile ministerului. Totuşi, nu a vrut să explice jurnaliştilor de ce a avut nevoie de patru bodyguarzi pentru vizita sa la DNA.

Fostul ministru e cercetat în dosarul în care DGIPI a cumpărat o maşină de lux de aproape 400.000 de lei şi un jacuzzi. 

Citiți și Procurorii îl acuză pe liderul UNPR Gabriel Oprea că ar fi folosit coloanele oficiale de cel puţin 1600 de ori, indiferent dacă deplasările pe care le făcea erau în interesul sau în cel propriu

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie 2015, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne de atunci, Gabriel Oprea.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Flota
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close