Antena 3 Actualitate Gabriela Firea, despre poluarea din Bucureşti: ''Capitala a fost roşie. Se respiră otravă! Parcă niciodată nu a fost așa!''

Gabriela Firea, despre poluarea din Bucureşti: ''Capitala a fost roşie. Se respiră otravă! Parcă niciodată nu a fost așa!''

de Iulia Gorgorin    |    05 Mar 2021   •   21:40
Gabriela Firea, despre poluarea din Bucureşti: ''Capitala a fost roşie. Se respiră otravă! Parcă niciodată nu a fost așa!''
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook

Gabriela Firea trage un nou semnal privind poluarea din Bucureşti şi cere explicaţii publice Ministrului Mediului, dar şi primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Aplicaţiile ce măsoară calitatea aerului au indicat un nivel ridicat de poluare, mult peste cel acceptat.

De asemenea, cei cu probleme respiratorii au fost avertizaţi prin aplicaţie, că ar putea avea probleme din cauza poluanţilor din atmosferă.

Gabriela Firea, fostul primarul general al Capitalei, spune că ''bucureștenii respiră otrăvuri, iar primarul PUZișor are alte preocupări''.

''În această dimineață, Capitala a fost roșie! Majoritatea senzorilor care monitorizează calitatea aerului, atât la stațiile statului cât și la cele private, au înregistrat valori extrem de ridicate.

Se respiră otravă! Parcă niciodată nu a fost așa!

Nici măcar anul trecut, când poluarea era un principal atac la adresa mea și a echipei mele.

Domnule Primar General, dragă PUZișor, poluarea a fost doar temă de campanie electorală sau aveți de gând să că ocupați, concret, să nu mai respirăm otravă?

Domnule ministru al Mediului, ați cerut ridicarea filtrelor de la aparatele de măsurare pentru a vedea ce particule sunt în aer și astfel să aflați cine ne poluează?

De o lună, ați anunțat echipe mixte de control. Ați luat polițiștii locali de la treburile lor și i-ați pus să facă treabă inspectorii de la Mediu. Sunt echipele pe teren? Ce se întâmplă?

S-a ars iarăși păcură la CET-uri? Sunt probleme la cele trei mari gropi de gunoi, Chiajna, Vidra și Glina? A fost un accident la vreunul dintre operatorii economici din București și Ilfov, cu instalații autorizate de ardere a deșeurilor?

Fix acum un an s-a întâmplat la fel!

Nici acum nu știm cine a fost de vină atunci, în ciuda scrisorilor trimise către Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamentului României. Cine trebuia să se ocupe avea alte preocupări. Să nu uităm, totuși, că fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, negocia șpagă în fier și se certa cu mine, îl loc să caute poluatorii.

Însă, în timp ce bucureștenii respiră otrăvuri, Primarul PUZișor are alte preocupări. Astăzi, a convocat ședință de îndată la Consiliul General al Municipiului București pentru a prelungi contractul cu un lanț de restaurante fast-food. În cinci luni de mandat, a încercat de vreo patru ori să treacă acest proiect și nu i-a ieșit! Urgenta mare! Peste sanatate, poluare, santiere...

#MinciunileDeCampanie
#LaPuterePrinMinciunaSiFurt'',  a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

În această dimineață, Capitala a fost roșie! Majoritatea senzorilor care monitorizează calitatea aerului, atât la...

Posted by Gabriela Firea on Friday, 5 March 2021

Citiți și:  Aer irespirabil în Bucureşti! Nivelul ridicat de poluare le poate crea probleme celor cu afecţiuni respiratorii

×
Subiecte în articol: București poluare otrava Capitală

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close