Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Mararu, condus pe ultimul drum într-o caleaşcă trasă de oameni

Gheorghe Mararu, condus pe ultimul drum într-o caleaşcă trasă de oameni

Gheorghe Mararu, condus pe ultimul drum într-o caleaşcă trasă de oameni
Sursa foto: Foto: Video News
18 Noi 2010   •   13:36

Sute de oameni s-au adunat, joi, în localitatea Roznov din Neamţ pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Gheorghe Mararu, bărbatul împuşcat mortal duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mararu a fost transportat de o caleaşcă până la cimitir. Aceasta nu a fost, însă, trasă numai de cai tot drumul, ci şi de oameni. Patru persoane s-au oferit să facă acest lucru, după ce caii care fuseseră înhămaţi la caleaşcă s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham.

Cortegiul funerar a pornit de la locuinţa părinţilor lui Mararu, din localitatea Roznov, spre biserică, unde slujba va fi oficiată de şapte preoţi. Potrivit Mediafax, la scurt timp după ce au început funeraliile lui Gheorghiţă Mararu şi după ce cortegiul s-a pus în mişcare, caii înhămaţi la trăsura în care se afla sicriul s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham. Astfel, a fost nevoie ca aceştia să fie deshămaţi, iar caleaşca să fie trasă de patru oameni.

Caleaşcă trasă de oameni


Peste două sute de persoane - majoritatea localnici, rude sau prieteni - s-au alăturat cortegiului funerar, care se întinde pe o lungime de peste 50 de metri. Trăsura cu care este transportat sicriul este împodobită cu flori. Totodată, procesiunea funerară este însoţită de o fanfară ai cărei membri sunt îmbrăcaţi cu tunici roşii şi având pe cap chipiuri.

La locuinţa părinţilor lui Mararu s-a aflat şi un echipaj de ambulanţă. Se pare că medicii au fost chemaţi pentru o persoană care se simţea rău şi avea nevoie de calciu.

Mai mulţi oficiali ai IPJ Neamţ au anunţat, miercuri, că funeraliile lui Gheorghiţă Mararu vor fi supravegheate de forţe de poliţie. Totodată, cortegiul funerar al acestuia a fost însoţit de la Piatra Neamţ până în Roznov de echipaje de intervenţie rapidă.

Gheorghe Mararu, condus pe ultimul drum


×
Subiecte în articol: funeralii înmormântare oameni
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close