Antena 3 CNN Actualitate Ghiță: O întreb pe Kovesi dacă-şi aminteşte când chefuiam şi cântam ”La Chilia-n port”. Șefa DNA, în septembrie: Nu am fost prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiță

Ghiță: O întreb pe Kovesi dacă-şi aminteşte când chefuiam şi cântam ”La Chilia-n port”. Șefa DNA, în septembrie: Nu am fost prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiță

Ghiță: O întreb pe Kovesi dacă-şi aminteşte când chefuiam şi cântam ”La Chilia-n port”. Șefa DNA, în septembrie: Nu am fost prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiță
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Dec 2016   •   12:58

Sebastian Ghiță a atacat-o din nou miercuri pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și a povestit cum a cunoscut-o pe cea care este procurorul-șef al României, într-un mesaj transmis la România TV. Kovesi a susținut mereu că nu a fost prietenă cu ”inculpatul Ghiță”.

”Cum am cunoscut-o pe doamna Kovesi. Am cunoscut-o în sediile SRI, ne întâlneam de minimum 2 ori pe săptămână încă din 2010. La unele dintre întâlniri erau prezenți doar Coldea, Kovesi și un șef al stației CIA din România. Legat de podgorie, au fost multe astfel de întâlniri. Vreau să o întreb pe Kovesi dacă își aduce aminte de petrecerea din vila de la Sinaia unde cu Kovesi și Vasile Dâncu cântam melodia ”La Chilia în port”, varianta pentru statul de drept", a adăugat Ghiță.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, spunea, la sfârșitul lunii septembrie, că nu a fost și nu va fi prietenă cu ”inculpatul Sebastian Ghiță”, după ce acesta a susținut, într-un interviu acordat, că a încercat să o ajute pe Kovesi în privința acuzațiilor de plagiat deoarece era ”prieten” cu ea.

”Nu doresc să intru în dialog cu inculpatul Ghiță Sebastian”, a răspuns Kovesi, adăugând că acesta este cercetat în două dosare, iar la DNA există și alte investigații care îl vizează.

La insistențele moderatorilor, Laura Codruța Kovesi a subliniat: ”Nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiță”, potrivit Hotnews.ro.

Sebastian Ghiță, înregistrare video după dispariție. Acuzații dure la adresa Laurei Codruța Kovesi

Citiți și Ponta: Am cunoscut-o pe șefa DNA, Codruța Kovesi, la podgoria lui Sebastian Ghiță, în 2011. Reacția politicianului

Într-un interviu acordat Alessandrei Stoicescu, la emisiunea Q&A, Victor Ponta spunea, în octombrie, că, în 2011, Sebastian Ghiță era mai prieten cu Laura Codruța Kovesi decât cu el, și spune că i-a găsit pe cei doi împreună, la o podgorie din Prahova.

”Prima dată în viața mea, când m-an întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiță, nu acasă. Nu știu dacă o mai are acum, avea o podgorie între Ploiești și Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi în 2011”, a spus fostul premier Victor Ponta, la Antena 3.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus în septembie, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

 

 

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close