Antena 3 CNN Actualitate GIP: Laura Codruța Kovesi a plagiat capitole întregi. Ce a făcut pentru a-și ascunde plagiatul

GIP: Laura Codruța Kovesi a plagiat capitole întregi. Ce a făcut pentru a-și ascunde plagiatul

GIP: Laura Codruța Kovesi a plagiat capitole întregi. Ce a făcut pentru a-și ascunde plagiatul
de S.T.    |    06 Oct 2016   •   12:21

Grupul de Investigaţii Politice publică noi dovezi privind plagiatul Laurei Codruţa Kovesi în teza de doctorat.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Grupului de Investigaţii Politice, şefa DNA ar fi copiat capitole întregi din anumite lucrări.

Pentru a-și ascunde plagiatul, Kovesi a procedat hoțește: a schimbat unele cuvinte din textul original, scrie GIP.

iThenticate a identificat un procent de 34% plagiat în capitolele 2, 3 și 4 ale tezei de doctorat a lui Kovesi.

În capitolele 2, 3 și 4 ale tezei sale de doctorat, Laura Codruța Kovesi a plagiat masiv cartea „Traficul de ființe umane. Infractor. Victima. Infracțiune" scrisă de o echipă condusă de profesorul Gheorghiță Mateuț și publicată în anul 2005 la Editura Alternative Sociale din Iaşi.

De exemplu, subcapitolul II.3.2.1 al tezei lui Kovesi plagiază în întregime subcapitolul 4 al Capitolului 1 al lucrării lui Mateuț. Kovesi nu a pus ghilimele, nu a citat, nu a pus vreo notă de subsol. A încercat însă să-și ascundă furtul prin mici modificări aduse textului original.

În loc de „noua configurație a Europei" cum apare în textul original, Kovesi a scris „noua dimensiune a Europei"; în loc de „scoate în evidență pericolul" cum apare în textul original, Kovesi a scris „evidențiază pericolul"; în loc de „se impune astfel" cum apare în textul original, Kovesi a scris „s-a impus astfel"; în loc de liniuțele care apar în textul original, Kovesi a pus săgeți.

Săptămâna viitoare, după ce GIP va publica toate rapoartele iThenticate care demonstrează plagiatul lui Kovesi, va trimite o reclamaţie către Consiliului General al Comisiei din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close