Antena 3 CNN Actualitate Grevă într-o mare instituţie media

Grevă într-o mare instituţie media

Grevă într-o mare instituţie media
19 Noi 2015   •   17:44

Jurnaliștii de la cotidianul financiar britanic Financial Times au votat în favoarea declanșării unei greve de protest din cauza modificării politicii de pensionare propuse de noul proprietar al ziarului, grupul japonez Nikkei, a informat joi organizația sindicală National Union of Journalists, transmite Reuters.

National Union of Journalists a precizat că două treimi din membrii săi de sindicat de la Financial Times au votat în proporție de 92% în favoarea declanșării unei acțiuni de protest față de intenția echipei manageriale de a modifica politica de pensii.

Membrii de sindicat susțin că Nikkei, noul proprietar al Financial Times, vrea să pună capăt schemei de pensie bazată pe ultimul salariu, un tip de plan cu beneficii definite în care pensia se bazează pe câștigurile din ultimii ani dinaintea pensionării. De asemenea, sindicatul susține că Nikkei vrea să utilizeze aproximativ patru milioane de lire sterline din fondul de pensii al angajaților pentru a plăti chiria clădirii în care se află birourile Financial Times.

În luna iulie a acestui an, editorul britanic Pearson a vândut publicația financiară 'Financial Times' companiei media Nikkei din Japonia, pentru 844 milioane de lire sterline (1,3 miliarde de dolari).


×
Subiecte în articol: Financial Times grevă
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close