Antena 3 CNN Actualitate Gripa face ravagii în România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Gripa face ravagii în România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Gripa face ravagii în România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea
23 Ian 2019   •   21:07

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut noi precizări după ce s-a anunțat închiderea școlilor pentru ziua de vineri din cauza epidemiei de gripă. 

„În urmă cu două ore am primit rezultatele ultimei săptămâni privitor la numărul de cazuri de gripă de la Institutul Național de Sănătate Publică și pentru că este a doua săptămână când numărul cazurilor diagnosticate depășește numărul cazurilor estimate, am decis că trebuie să facem ceva. Teoretic am cerut Ministerului Educației să suspende cursurile pentru ziua de vineri. Având în vedere că mâine e zi liberă, patru zile ne-ar ajuta să câștigăm puțin timp. Suspendând cursurile nu înseamnă că mergem în colectivități, în locuri aglomerate. Ne confruntăm cu o circulație intensă a virusului gripal, deci trebuie să luăm măsuri drastice”, a spus Sorina Pintea. 

Ministrul Sănătății recomandă să evităm aglomerațiile fiindcă virusul se transmite foarte repede. De asemenea, mai recomandă să folosim batiste de unică folosință, să discutăm cu medicul de familie dacă avem simptome și să nu facem sub nicio formă automedicație. 

 

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea ministrul gripa ravagii România
Parteneri
Accident extrem de grav în Teleorman între două autocare și un TIR!
x close