Antena 3 CNN Actualitate Guvernul amână plata celor 11 milioane de euro pentru ”Cumințenia Pământului”. La ce înțelegere a ajuns cu proprietarii operei lui Brâncuși

Guvernul amână plata celor 11 milioane de euro pentru ”Cumințenia Pământului”. La ce înțelegere a ajuns cu proprietarii operei lui Brâncuși

Guvernul amână plata celor 11 milioane de euro pentru ”Cumințenia Pământului”. La ce înțelegere a ajuns cu proprietarii operei lui Brâncuși
Sursa foto: Foto: Agepres/Facebook
17 Noi 2016   •   14:13

Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, a declarat pentru News.ro că data la care statul român ar fi trebuit să semneze actul de vânzare-cumpărare cu moștenitorii operei lui Constantin Brâncuși a fost amânată pentru 20 decembrie.

Conform actului de vânzare-cumpărare, statul român va plăti 11 milioane de euro pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi, indiferent de suma strânsă prin subscripţia publică lansată de Guvern.

Sculptura "Cuminţenia Pământului", de Constantin Brâncuşi, a fost evaluată, în septembrie 2014, la 20 de milioane de euro. Ea face parte dintr-o colecţie privată şi a fost pusă în vânzare, iar Ministerul Culturii a fost invitat să îşi exercite dreptul de preemţiune.

Afacerea ”Cumințenia Pământului”, dezvăluiri incendiare

Ce se va întâmpla cu sculptura "Cumințenia Pământului", după ce va intra în posesia statului

"Cumințenia Pământului", care va fi expusă într-o primă fază la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", va fi itinerată în țară, urmând să fie prezentată în muzee de artă, galerii, afirmă ministrul Culturii, Corina Șuteu.

"Faptul că, într-o primă fază, 'Cumințenia Pământului' va fi găzduită de Muzeul 'Dimitrie Gusti' nu înseamnă că ea va fi accesibilă doar bucureștenilor: în viitorul apropiat, lucrarea va fi itinerată în România, urmând să fie expusă în contexte speciale, în muzee de artă, galerii etc", a scris ministrul Culturii, pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: cumintenia pamantului Corina Suteu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close