x close

Guvernul îşi angajează răspunderea în faţa Parlamentului, pentru legea salariilor

de Antena3    |    05 Apr 2011   •   09:38
Guvernul îşi angajează răspunderea în faţa Parlamentului, pentru legea salariilor 483 Foto: Mediafax

Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru legea salariilor din învăţămînt. Decizia a fost luată la nivelul coaliţiei, în ciuda reacţiilor vehemente din ultimele zile ale profesorilor.

Premierul Emil Boc susţine că noua lege pe care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea nu plafonează salariile. Şeful Executivului admite că nu toţi dascălii vor primi însă lefuri majorate.
 
"Majoritatea covârşitoare a profesorilor din România nu vor avea de suferit în urma actului normativ pe care îl adoptăm, dar acolo unde există practici neunitare noi spunem că majorarea salariului cu 50% nu se poate face de la data adoptării legii", a declarat premierul.

Banii câştigaţi în instanţă vor ajunge la oameni în tranşe şi abia anul viitor, spune ministrul Educaţiei Daniel Funeriu.

Opoziţia a anunţat deja că nu va participa la şedinţa în care guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea privind salariile profesorilor.

Legea pregătită de Guvern stabileşte salariile doar pentru 2011. Din 2012 va intra în vigoare legea salarizării unitare.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati