Antena 3 CNN Actualitate IGSU a achiziționat patru autospeciale dotate cu roboți pentru stingerea incendiilor

IGSU a achiziționat patru autospeciale dotate cu roboți pentru stingerea incendiilor

O premieră pentru structurile noastre de intervenție în situații de urgență. Patru autospeciale dotate cu roboți pentru intervenții în cazul unor incendii cu degajări de substanțe periculoase au intrat în dotarea IGSU.

IGSU a achiziționat patru autospeciale dotate cu roboți pentru stingerea incendiilor
Sursa foto: Facebook/ Lucian Bode
de Alexandra Axinia    |    07 Iun 2023   •   13:00

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a achiziționat acești roboți concepuți special pentru stingerea incendiilor pentru a veni în ajutorul pompierilor, care astfel, vor avea acces rapid în locuri dificile.

De asemenea, un lucru important de precizat este faptul că datorită acestor roboți se vor reduce riscurile la care salvatorii se expun până aproape de zero.

Noutatea acestui tip de echipament constă în faptul că intervenția va fi operată de la distanță, fiind vorba despre acțiuni riscante, iar în acest mod este protejată viața pompierilor.

Citește și: Ce au descoperit seismologii după cutremurele de seara trecută. Anunțul directorului INFP

"Modul de distribuire a celor patru autospeciale în județele Mureș, Brașov, Iași și regiunea București-Ilfov, ține cont de specificul zonei, de acoperirea unui areal în care sunt prezente platforme industriale cu risc major de producere a unor accidente cu impact negativ asupra oamenilor și a comunităților.

Preocuparea noastră este să avem comunități protejate, iar intervențiile să se facă rapid și în siguranță pentru toată lumea", a declarat Lucian Bode. 

Ministrul de interne a felicitat echipa DSU și IGSU care a inițiat și finalizat acest proiect finanțat din fonduri europene în valoare de peste cinci milioane de euro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close