Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu cele mai frumoase mașini de colecție din Europa, la Concursul de Eleganţă Sinaia 2023

Imagini cu cele mai frumoase mașini de colecție din Europa, la Concursul de Eleganţă Sinaia 2023

După o pauză de trei ani, Concursul de Eleganță Sinaia a revenit la Castelul Peleș. Sute de turiști au putut admira o adevărată colecție de vehicule istorice. Iată imaginile.

Imagini cu cele mai frumoase mașini de colecție din Europa, la Concursul de Eleganţă Sinaia 2023
Sursa foto: Facebook Retromobil
de Claudia Popovici    |    24 Iun 2023   •   22:09

La evenimentul Concursul de Eleganță Sinaia 2023, organizat de Primăria orașului Sinaia în parteneriat cu Retromobil Club România, Casa Regala a României au fost înscrise 42 de automobile de epocă.

Competiția din acest an s-a bucurat de o participare numeroasă și a inclus o prezentare publică a celor mai vechi automobile înmatriculate în România, iar spectatorii au fost deosebit de impresionați de vehiculele istorice.

Concursul de Eleganță de la Sinaia este cel mai important eveniment organizat în România cu vehicule istorice, participarea la aceasta competiție fiind visul oricărui colecționar. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cele 42 de vehicule istorice inscrise în Retromobil Club România au fost jurizate de o comisie internaţională care a apreciat aspectul tehnic și estetic, raritatea si autenticitatea si, nu în ultimul rând, eleganță și aspectul original.

După jurizarea aspectelor tehnice și estetice ale vehiculelor istorice, oragnizatorii au trecut la momentul mult așteptat de public și anume  concursul de eleganță al vehiculelor chiar în curtea Castelului Peleș.

Citeşte şi: Colecție impresionantă de mașini retro, aduse la RAR Bacău: "Nu am știut la ce să ne așteptăm"

La final maşinile de au pornit încolonate pe centrul orașului pentru parada vehiculelor istorice, iar festivitatea de premiere  a avut loc  la Casino Sinaia.

Concursul de Eleganță Sinaia a fost organizat pentru prima dată de Automobil Clubul Regal Român și a avut două ediții inițiale: 1934 și 1935. 

×
Subiecte în articol: castelul peles Sinaia mașini de epocă
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close