Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu dezastrul din Parcul Herăstrău. Oamenii străzii şi-au amenajat o locuinţă într-o încăpere părăsită: "Surse de infecţie peste tot!"

Imagini cu dezastrul din Parcul Herăstrău. Oamenii străzii şi-au amenajat o locuinţă într-o încăpere părăsită: "Surse de infecţie peste tot!"

Cristi Popovici, reporter Antena 3, prezintă cum arată în acest moment, cele două parcuri emblematice ale Bucureştiului: Cişmigiu şi Herăstrău. Cândva erau mandria Capitalei şi puncte turistice importante pentru cei care ajungeau în Bucureşti. Acum sunt ocolite de cei mai mulţi oameni.

Imagini cu dezastrul din Parcul Herăstrău. Oamenii străzii şi-au amenajat o locuinţă într-o încăpere părăsită: "Surse de infecţie peste tot!"
de Cristi Popovici    |    03 Aug 2021   •   13:23

După ce a prezentat imagini care arătau peisajul dezolant din Parcul Cişmigiu, Cristi Popovici, reporter Antena 3, a mers în Parcul Herăstru care arată pur şi simplu ca o pădure abandonată.

Abandon, cuvântul care caracterizează Parcul Herăstrău

"Cuvântul care caracterizează cel mai bine acest parc, este abandon. Exact aşa arată, ca o pădure abandonată, nicidecum ca un parc, ca unul dintre cele mai mari parcuri şi cele mai frumoase care ar fi trebuit să fie în Capitală. Banca aceasta a fost luată de undeva de pe alee de cineva şi adusă aici, probabi noaptea, la o petrecere între persoane mai puţin civilizate.

Bănci rupte peste tot. Sunt bucăţi, cărămizi rupte din pavaj şi din construcţiile din zonă. Pe alei sunt gropi, nu te poţi plimba în siguranţă cu trotineta, cu bicicleta, cu rolele.

Cristi Popovici, reporter Antena 3: "Surse de infecţie peste tot. Clădiri părăsite"

Cartoane, surse de infecţie peste tot. Clădiri părăsite. Aici este un foişor, probabil un fost magazin, acum tranformat într-o locuinţă pentru oamenii străzii. Cineva şi-a amenajat aici o încăpere, o locuinţă. Sunt saltele pe jos, o masă. Oamenii au profitat de faptul că nu îngrijeşte nimeni acest loc.

 E trist, pentru că ar fi trebuit să fie locul acesta, un parc frumos din partea de nord a Capitalei, unde să te poţi plimba în linişte, să poţi ieşi în weekend la plimbare, însă când vezi asemenea imagini te cruceşti şi nu poţi să nu te gândeşti, de ce nu se fac investiţii. Au fost propuse însă investiţii şi anul trecut şi acum doi ani şi anul acesta de vreo 100 de milioane de lei. Asta înseamnă vreo 20 de milioane de euro şi nu s-a făcut nimic. 

Clotilde Armand îi cere lui Nicuşor Dan să îi cedeze administrarea Parcului Herăstrău

Se tot pasează răspunderea dintr-o parte în alta. Vrea acum primarul Sectorul 1, Clotilde Armand, să ia parcul acesta de la Nicuşor Dan, pentru că de când este primar de un an, nu a făcut nimic. 

Spune ea că va rupe pisica în două, să împrumutăm expresia plăcută de cei de la USR. Am văzut şi în Cişmigiu şi în Herăstrău, abandon este cuvântul care caracterizează aceste parcuri. Sperăm în viitorul apropiat să se schimbe ceva, pentru că e foarte urât ceea ce vedem acum", a spus Cristi Popovici, reporter Antena 3.

Aşadar, Clotilde Armand este foc şi pară după ce Primarul General a făcut-o vinovată de numărul mare de rozătoare din Bucureşti.

În cadrul unei conferinţe de presă, Nicuşor Dan, a declarat că avem probleme cu şobolanii din cauza gunoaielor de pe străzi.

Clotilde ia acum atitudine şi încearcă să îi dea colegului său de alianţă lecţii de administraţie publică.

Edilul cere de la Primăria Municipiului Bucureşti şi de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti să cedeze parcul Cişmigiu şi o parte din parcul Herăstrău pentru a le renova şi întreţine.

Clotilde motivează cererea spunând că aceste parcuri nu trebuie lăsate de izbelişte, mai ales că sunt cele mai cunoscute, iar numărul vizitatorilor este unul foarte mare.

Citiţi şi: Parcul Cişmigiu, o perlă aruncată la gunoi. Peisaj dezolant în centrul Bucureştiului
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close