Antena 3 CNN Actualitate IMAGINILE FRAUDEI LA ALEGERI: Presupuşi membri USR-PLUS umblă la sacii cu voturi, păziţi de jandarmi, în Sectorul 1

IMAGINILE FRAUDEI LA ALEGERI: Presupuşi membri USR-PLUS umblă la sacii cu voturi, păziţi de jandarmi, în Sectorul 1

Mihai Gâdea a prezentat în această seară, în exclusivitate, imagini cu mai multe persoane, presupuşi membri USR-PLUS, care umblă la buletinele de voturi, strânse în saci, într-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripţie a Sectorului 1

IMAGINILE FRAUDEI LA ALEGERI: Presupuşi membri USR-PLUS umblă la sacii cu voturi, păziţi de jandarmi, în Sectorul 1
de Cristi Popovici    |    30 Sep 2020   •   22:46

Imaginile de pe camera de supraveghere instalată în sala unde au fost depozitaţi sacii cu voturile de la Sectorul 1, în clădirea Biroului de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1, arată că nişte indivizi pătrund în interior şi caută nişte saci, sub supravegherea jandarmilor. Imaginile au fost filmate în noaptea de luni spre marţi.

"În sala în care erau sacii sigilaţi cu voturi intră nişte membri, din toate datele ai USR.", a spus Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

Un invitat prezent în platoul de la Sinteza Zilei spune că recunoaşte persoanele respective ca fiind membre USR-PLUS.

"Nişte membrii ai unui partid intră în sală. Este un mare scandal acolo legat de faptul că s-au fraudat alegeri la Sectorul 1 şi intră în sala cu sacii de voturi?" - se întreabă retoric Mihai Gâdea.

La un moment dat, indivizii iau un sac şi părăsesc încăperea.

Alte imagini cu membrii USR-PLUS care umblă la sacii cu voturi

Unul din indivizii intraţi în sala cu saci este un consilier al lui Clotilde Armand, spun invitaţii din platoul Sinteza Zilei

Cei care intră în sala cu buletinele de vot o fac de mai multe ori, de vreme ce lumina este aprinsă şi stinsă, constată Mihai Gâdea. 

Printre buletinele aflate în sacii din încăperea respectivă sunt şi buletine de vot de la Primăria Generală, precum şi de la Consiliul General.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu va cere anularea alegerilor pentru Primăria Capitalei şi pentru Sectorul 1: "Organele de anchetă trebuie să acţioneze din noaptea aceasta"

Reacția poliției

În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Sectorul 1- Secția nr 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situației de fapt.

Georgian Dragan

Reacția jandarmeriei la imaginile de a doua zi, în care mai mulţi membri USR-PLUS au fost filmaţi în clădirea BEC Sector 1

În legătură cu evenimentul din data de 30 septembrie a.c. privind pătrunderea mai multor persoane în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1,  Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale este asigurată cu post permanent de protecție.

Accesul în zona respectivă este restricționat pe timpul cât aceasta este sigilată și permis doar celor care au acest drept.

Persoanele care au intrat în clădirea în care se află și Biroul Electoral, au fost legitimate și nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta.

Nimeni nu a pătruns în zona restricționată.

Ulterior, în perimetrul exterior al clădirii,  mai multe persoane se filmau reciproc, cu telefoanele mobile și purtau discuții contradictorii, fapt pentru care jandarmii au luat măsuri de ordine publică în zonă.

×
Subiecte în articol: USR-PLUS
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close