Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la o clădire a Circului Globus. 11 animale retrase din activitate au murit. Imagini de la fața locului

Incendiu la o clădire a Circului Globus. 11 animale retrase din activitate au murit. Imagini de la fața locului

Incendiu la o clădire a Circului Globus. 11 animale retrase din activitate au murit. Imagini de la fața locului
Sursa foto: Foto: Facebook/ISU
12 Ian 2017   •   10:30

Update: Clădirea Circului "Globus" care a luat foc joi dimineaţă era destinată animalelor retrase din activitate iar în respectivul spaţiu nu au fost stocate materiale inflamabile, a declarat pentru Agerpres managerul instituţiei de spectacole, Victor Coman.

"N-au fost stocate acolo furaje şi materialele inflamabile. Pur şi simplu, acoperişul şi tavanele, fiind din lemn, au luat foc", a spus el. Managerul a susţinut că, potrivit primelor informaţii, focul ar fi izbucnit dintr-o încăpere goală.

"Va fi o anchetă a pompierilor, ei ne vor spune cauza exactă. Din ce am discutat cu oamenii care au fost acolo în clădire, mi-au zis că focul, culmea, ar fi izbucnit dintr-o încăpere în care nu era nimeni şi nu era nimic în priză acolo. Au avut stingătoare, au avut mijloace de stingerea incendiului portabile, însă din păcate acolo în zonă nu este un hidrant cu un furtun de pompieri", a afirmat Coman.

El a adăugat că respectiva clădire, situată în Şoseaua Petricani, este una veche, dată în administrarea circului în 2011 iar acoperişul a fost reparat vara trecută.

Spaţiul este destinat animalelor retrase din activitate.

"Din păcate, am moştenit un număr foarte mare de animale cu care nu se mai poate lucra. Acolo erau şi cinci tigri siberieni care fuseseră dresaţi de Ştefan Pleşoianu", a amintit directorul Circului "Globus".

El a precizat că o parte dintre aceste animale au fost relocate în grădini zoo din ţară.

"Anul trecut am dat doi lei şi doi tigri la Grădina Zoologică din Braşov, un mascul de cămilă albă şi urma ca în perioada următoare să mai găsim doritori şi să le găsim cămin", a menţionat Coman.

Potrivit acestuia, la faţa locului se află veterinari ai Circului, dar şi de la Grădina Zoologică.

"Am luat legătura şi cu Grădina Zoologică, cu Anca Oprea, cu care suntem într-o relaţie foarte bună", a afirmat el, informând că cei trei tigri care au supravieţuit vor fi relocaţi temporar la Grădina Zoo din Capitală.

"O să facem un report detaliat şi o să îl trimitem la Primăria Municipiului Bucureşti", a anunţat Victor Coman.

Pompierii au reuşit să salveze mai multe animale - tigri, cămile, tăuraşi, ponei, ogari, capre - în urma incendiului izbucnit, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISU-BIF).

Potrivit ISU-BIF, incendiul a fost stins, dar se mai degajă fum şi se verifică toate spaţiile interioare.

Pentru a interveni, pompierii au solicitat prezenţa veterinarilor pentru tranchilizarea animalelor şi mutarea lor, deoarece nu exista altă posibilitate de eliberare a acestora din cuşti în alte spaţii.

Apa Nova a fost solicitată să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. "Sunt probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zăpezii", indica ISU-BIF.

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD şi două autoscări.

Update: 11 animale, printre care şi doi tigri, au murit în incendiul izbucnit, joi, la o clădire din Şoseaua Petricani. Potrivit unor informaţii, animalele erau de la Circul Globus. Nu au mai putut fi salvate patru pisici, doi porcuşori vietnamezi, doi tigri şi trei câini, precizează sursa citată.

Pompierii au reuşit să salveze şapte tigri, şase cămile, tăuraşi şi ponei, un cal, un cangur şi mai mulţi ogari şi capre, în urma incendiului izbucnit, joi dimineaţă, la o clădire administrativă şi la un grajd cu animale din Şoseaua Petricani, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISU-BIF).

Nu au mai putut fi salvate patru pisici, doi porcuşori vietnamezi, doi tigri şi trei câini, precizează sursa citată.

Potrivit ISU-BIF, incendiul a fost stins, dar se mai degajă fum şi se verifică toate spaţiile interioare.

Pompierii au solicitat prezenţa veterinarilor pentru tranchilizarea animalelor şi mutarea lor, deoarece nu exista altă posibilitate de eliberare a acestora din cuşti în alte spaţii, astfel încât pompierii să intre pentru stingerea incendiului.

La faţa locului a ajuns un reprezentant al circului de stat, care a tranchilizat animalele şi s-a procedat la mutarea acestora.

Apa Nova a fost solicitată să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. "Sunt probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zăpezii. Au fost identificaţi şi hidranţi îngheţaţi în zona respectivă", arată sursa citată.

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD şi două autoscări.

 

Știre inițială: Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la o clădire administrativă şi la un grajd cu lei şi tigri din Şoseaua Petricani, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISU-BIF).

Potrivit Biroului de presă al ISU-BIF, incendiul, care se manifestă pe o suprafaţă de circa 300 mp a fost localizat.

Pompierii au solicitat prezenţa veterinarilor pentru tranchilizarea animalelor şi mutarea lor, deoarece nu există altă posibilitate de eliberare a acestora din cuşti în alte spaţii, astfel încât pompierii să intre pentru stingerea incendiului.

La faţa locului a ajuns un reprezentant al circului, care tranchilizează animalele şi se procedează totodată la mutarea acestora.

Animalele sunt în pericol în principal din cauza fumului degajat, precizează ISU-BIF.

Apa Nova a fost solicitată să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. "Sunt probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zăpezii. Au fost identificaţi şi hidranţi îngheţaţi în zona respectivă", arată sursa citată.

Se intervine cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD şi două autoscări.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close