Antena 3 CNN Actualitate Începe admiterea la liceu. Rezultatele finale, afişate pe 6 iulie

Începe admiterea la liceu. Rezultatele finale, afişate pe 6 iulie

Începe admiterea la liceu. Rezultatele finale, afişate pe 6 iulie
Sursa foto: clasa
17 Iun 2009   •   10:15


Anul acesta are loc, pentru ultima oară, admiterea computerizată la liceu. Părinţii şi copiii, ajutaţi de diriginţii claselor a VIII-a încep, de joi, completarea fişelor de înscriere la liceu. Procedura va dura până pe 25 iunie, iar liceele vor face publice listele cu elevii admişi, pe 6 iulie.

Pe parcursul următoarelor 8 zile, cât durează procedura de înscriere la licee, părinţii vor fi nevoiţi să treacă pe la şcoală de mai multe ori. După completarea fişelor de înscriere, datele se vor introduce în computer, iar părinţii vor merge la şcoală ca să verifice dacă nu s-a produs vreo greşeală. Apoi, datele vor fi centralizate şi transmise computerizat la Centrul de Admitere al fiecărui liceu.

Şcolile îşi vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi la licee, pe data de 4 iulie. Două zile mai târziu, liceele vor face publice listele cu elevii admişi.

Admiterea la liceu se face pe baza mediei generale dintre media notelor obţinute la tezele cu subiect unic şi media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Acest sistem ar putea fi aplicat pentru ultima oară în acest an, după cum a declarat cu ceva timp în urmă ministrul Educaţiei, pentru Evenimentul Zilei. Conform Ecaterinei Andronescu, din 2010, şcolile şi liceele îşi vor putea alege singure modul de selectare a candidaţilor.

Antena3

×
Subiecte în articol: admitere la liceu rezultate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close